UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-16 17:04

Félig tele, félig üres

Nem egyszerű, ám nyerhető csoportba került az U20-as női kézilabda-válogatott a korosztályos világbajnoki selejtezőn. Ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző szerint sokat segítene a hazai pálya, de Izlandon is mindent megtesznek a vb-részvételért.

reb A szurkolók és a sportágban élők is sajnálhatják kissé, hogy nyáron a valenciai U19-es női kézilabda Európa-bajnokságon nem sikerült legyőzni a bronzmeccsen Svédországot. Ha akkor nyer a társaság, egyenes ágon biztosította volna a helyét a jövő júliusi világbajnokságon. A szoros vereség azonban selejtezőre kárhoztatta az együttest, amely szombaton megkapta a „beosztását”. Fehéroroszország, Ausztria és Izland lesz az ellenfél a márciusi kvalifikációban.
ifjabb_kiss_szilard
ifjabb_kiss_szilard
„Kerülhettünk volna könnyebb és nehezebb csoportba is – kezdi ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző. – Az osztrákokkal már játszottunk, hazai környezetben magabiztosan győztünk. A fehéroroszoknak jó csapatuk van, nincs nagy különbség  köztünk. Izlandot veszélyesnek tartom. Korábban nyílt Európa-bajnokságon láttam az északiakat, az erős csapatoktól is csak kevéssel kaptak ki, ellenük nehéz dolgunk lesz.” Az sem segíti a juniorok dolgát, hogy jelen állás szerint éppen Izland lesz a kvalifikációs torna házigazdája. Bár minimális esély van rá, hogy az északi ország nem vállalja a rendezést, és Magyarország itthon várhatja az ellenfeleket, de jelenleg sanszosabb, hogy Kissék kelnek útra. „Nyilván könnyebb volna, ha nem kellene messzire utazni, idegenben lejátszani gyors egymásutánban a három meccset. A hazai pálya mindig rengeteget jelent, a szurkolás sokat segített volna. Persze így is mindent megteszünk azért, hogy kivívjuk a világbajnoki részvételt.” Az 1. csoportból két, a 2-7. csoportokból egy csapat vehet részt a világbajnokságon. A vb-t Oroszországban rendezik, 2016. július 3-17-én. A torna biztos résztvevője a házigazda, valamint a 2015-ös U19-es női Európa-bajnokság három legjobbja, Dánia, Románia és Svédország.

Női U20-as világbajnokság, európai selejtezők 1. csoport: Norvégia, Horvátország, Görögország, Svájc 2. csoport: Németország, Litvánia, Csehország, Bulgária 3. csoport: Magyarország, Fehéroroszország, Ausztria, Izland 4. csoport: Szerbia, Portugália, Hollandia, Bosznia-Hercegovina 5. csoport: Franciaország, Macedónia, Szlovénia, Izrael 6. csoport: Spanyolország, Törökország, Szlovákia, Lengyelország 7. csoport: Montenegró, Ukrajna, Grúzia