UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2015-11-20 21:19

Kezdésre ötödik

A korosztályában szerzett Európa-bajnoki bronzérmet követően az idősebbek, az U21-esek taekwondósok bukaresti kontinensviadalán az ötödik helyig jutott Nagy Nikolett. A szintén az 57 kg-ban induló Patakfalvy Csenge helyezetlenül zárt.

UP-info Noha a román fővárosban, Bukarestben már csütörtökön megkezdődött az U21-es taekwondo Európa-bajnokság, a magyarok csak ma, a második napon kezdték meg szereplésüket.
nagy_nikolett
nagy_nikolett
Nagy Nikolett néhány hete nagyszerű bronzérmet szerzett a juniorok Eb-jén, s az idősebbek között is megállta a helyét. Az 57 kg-osok versenyében először a görög Cantoukla ellen lépett a pástra, és könnyedén, 7-0-ra győzött. A negyeddöntőben azonban a bolgár Csorbanova megálljt parancsolt neki, ráadásul 21-8-nál, idő előtt ért véget a küzdelem (a sportágban a 12 pontos különbség után automatikusan győztest hirdetnek – A szerk.), így az ötödik helyen zárt. Szintén a fiatalabb a korosztálynál az ugyancsak 57 kg-os Patakfalvy Csenge, akinek nem sok babér jutott: a két évvel ezelőtti felnőtt vb-n elődöntős német Frömming 16-5-re múlta felül, viszont a következő körben búcsúzott. Szombaton Braun Tímea (62 kg), Füredi Rebeka (67 kg) és Sobotka Ádám (80 kg) küzd meg a mezőnnyel.