UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-11-21 20:28

Elődöntő, végállomás

Csapkodott, szentségelt, és kikapott Piros Zsombor a Mexikóvárosban zajló A kategóriás junior teniszviadal elődöntőjében. Szomorúságra így sincs oka, a százhúsz megszerzett pontnak köszönhetően nagyot lép előre a korosztályos világranglistán.

reb Talán önmaga által sem várt menetelést mutatott be a 16 éves Piros Zsombor Mexikó fővárosában, a rangos tengerentúli junior teniszversenyek első állomásán. Kiemelés nélkül egészen az elődöntőig jutott, ám ott a 13. helyen rangsorolt egyiptomi Youssef Hussein megálljt parancsolt neki.
Már a mérkőzés elején sejthető volt, ez nem Piros meccse lesz, hiszen az ellenfél azonnal elvette az adogatását. Bár a magyar fiúnak  volt esélye visszabrékelni, a rivális nem hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, s 6-4-re behúzta az első játszmát. A második 2-2-ig volt szoros, ám ekkor ismét Hussein került előnybe. Ezt már nem bírta idegekkel Piros, a salakos pályába rúgott, később pedig ehelyütt kevéssé idézhető szavakkal korholta magát. Egyszer még visszajött a mérkőzésbe, amikor 5-2-nél három meccslabdát hárított, s felzárkózott, de a rivális szintén brékelte őt, így 6-3-ra elveszítette a második szettet, s ezzel az összecsapást is. Csalódottságra mégsincs oka, hiszen azt követően, hogy október elején már a felnőtt-világranglistára is feliratkozott, a jövő héten hatalmasat lép előre a korosztályos rangsorban. Ráadásul néhány nap múlva már az ugyancsak mexikói 1-es kategóriás juniorversenyen gyűjtögetheti tovább a pontokat.