UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-11-21 21:50

Még csak Artúr király

A lengyelországi Kolobrzegben zajló ökölvívó ifjúsági Európa-bajnokság első napján három magyar fiú is ringbe lépett. Virbán Martin vállalható, míg Lukácsy Bence csalódást keltő vereséget szenvedett. Kóczé Artúr ugyanakkor bejutott a nyolcaddöntőbe. Füzesy Zoltán szövetségi edző a helyszínről számolt be honlapunknak.

Nagy-Pál Tamás Vereség és vereség is között van különbség – de még mekkora! Virbán Martinnak (49 kg) például cseppet sem kellett szégyenkeznie a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokság selejtezőjében, ugyanis rögtön a súlycsoport favoritjával hozta össze a sors. Korábban is találkozott már a franciával, s akkor nagyon simán kikapott tőle.
Virbán Martin
Virbán Martin
„Ezúttal kimondottan szoros meccset vívtak egymással – jelentett honlapunknak Kolobrzegből Füzesy Zoltán szövetségi edző. – A mi fiúnk még csak első éves ifi, az ellenfele azonban már mindent megnyert ebben a korosztályban. Martin nagyot harcolt, úgyhogy hiába kapott ki, büszkén jöhetett le a ringből.” Lukácsy Bencétől (75) már többet várt a szakmai stáb, Füzesy csalódásként élte meg a vereségét. „Nem tudta ráerőltetni az akaratát ellenfelére. Igaz, a svéd rengeteget tolta őt el, és dulakodott, s a mérkőzésvezető egyszer sem szólt rá. Bencének pedig nem sikerültek a balegyenesei, és semmit nem tudott kezdeni az északi fiú harcmodorával. Kár érte.” Azért akadt jó hír is a kontinenstorna első napján: Kóczé Artúr (91) legyőzte török ellenfelét. „Az első felvonás kiegyenlített volt, de Artúr vitte be a szebb ütéseket, így, ha csak szorosan is, de hozta az első menetet. Annál simább lett a második, mert egyre több akciót tudott kezdeményezni a fáradó török ellen. A záró három perc megint szorosabb volt, de a bíró így is Artúr kezét emelte a magasba – teljes joggal.” A magyar bokszoló ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé. Vasárnap négyen próbálkoznak meg ugyanezzel: Virbán Gábor (52), Kovács Richárd (60), Tallósi Péter (81) és a 64 kg egyik legnagyobb favoritjának számító Kontrecz Márk is a kötelek közé lép.