UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-11-21 08:54

Piros-pontok Mexikóban

Meglepetésre a negyeddöntőben búcsúzott az első helyen kiemelt Valkusz Máté a Mexikóvárosban zajló A kategóriás junior teniszviadalon. Nélküle is jutott azonban magyar a négy közé: Piros Zsombor ellenfele az első játszma elvesztése után feladta a meccset.

UP-info Valkusz Máté augusztusban megnyerte a G1-es besorolású kanadai junior teniszversenyt, a múlt hónapban pedig döntőbe jutott az oszakai A kategóriás viadalon, így reálisan tűzte ki célként, hogy földkörüli utazásának újabb állomásán, Mexikóvárosban is a trófeáért játsszon. Csakhogy a 12. helyen rangsorolt kanadai Benjamin Sigouin megakadályozta az első kiemeltet a Grand Slam-versenyekkel azonos szintű viadal folytatásában.
Az első játszmában még remekelt Valkusz, nagyszerű szerváinak is köszönhetően nyerte meg 6-3-ra a szettet, csakhogy a másodikban ellenfele azonnal elvette az adogatását, ezt követően pedig szétesett a magyar játéka. Küzdött, de inkább küszködött, sok ütése ki nem kényszerített hibaként az érvényes területen kívül ért földet. Néhányszor nagyot ütött mérgében a labdába, de semmi sem segített, 3-6, 6-1, 6-2-re kikapott. Hogy mégsem maradunk magyar nélkül a négy között, arról a juniorok között a maga 16 évével fiatalnak számító Piros Zsombor gondoskodott. A kiemelés nélküli versenyző a brazil Lucas Koelle ellen lépett pályára. Az első játszmát 6-1-re megnyerte, s ekkor – nincs információnk, hogy milyen okból – riválisa visszalépett. A korosztályos világranglistán jelenleg 209. Piros már 120 pontot gyűjtött, így garantáltan jelentőset lép előre a lajstromban.