UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-11-22 22:25

Kettő egy csapásra

Virbán Gábor és Tallósi Péter vereséget szenvedett a lengyelországi ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Nem úgy Kovács Richárd és Kontrecz Márk: ők egyszerre léptek a szorítókba, és mindketten bejutottak a 16 közé.

Nagy-Pál Tamás A Virbán-ikrek egyik tagja már csak a lelátón, a másik még a ringben volt érdekelt a Lengyelországban zajló ifjúsági Európa-bajnokságon. Martin az első napon nagyot küzdött, de kikapott, ezúttal Gábor próbálkozhatott: a macedón Vlad Gavriluc volt az ellenfele 52 kg-ban. Részben sikerült lemásolnia testvérét – már ami az eredményt illeti.
Virbán Gábor
Virbán Gábor
„Az ellenfele verhető volt, mégis maga alatt teljesített – számolt be csalódottan Kolobzergből Füzesy Zoltán kapitány. – Idegileg és fizikailag sem bírta, teljesen szétesett a végére. Még bele kell erősödnie a korosztályba és a súlycsoportba is.” Öröm az ürömben, hogy ezzel túl is volt a csapat a nap mélypontján, a folytatásban már minden fiú teljesítménye láttán elégedetten csettinthetett a szakember. Még úgy is, hogy Tallósi Péter kikapott a 81 kilósok mezőnyében. „Nagyon féltünk az ukrán ellenféltől, aki majdnem minden versenyét megnyerte az idén. Péter azonban megtartotta az utasításokat, jó ritmusban bokszolt. Főleg ahhoz képest, amilyen rossz teljesítményt nyújtott még itt, Lengyelországban is a kesztyűzések során. Ha rutinosabb, akkor meg is nyerhette volna a meccset. De így is csak dicsérni tudom. Nagyon jó úton jár, jövőre szép eredményeket érhet el ebben a korosztályban.” Kovács Richárd (60) és Kontrecz Márk (64) azonban már a jelen embere. Az Eb-ről tudni kell, hogy két ringben zajlanak a küzdelmek, a két fiút pedig szinte percre pontosan ugyanakkor szólították a kötelek közé. „Én Márk ringsarkában ültem – magyarázta Füzesy. – Nehéz feladat előtt állt, hiszen a felnőtt bolgár bajnoki ezüstérmes volt a riválisa. De a magyar fiú bizonyította, hogy miért a súlycsoport egyik legnagyobb favoritja. Persze, a döntőhöz még fejlődnie kell, mert támadásban nem volt mindig elég körültekintő. De végrehajtotta az utasításokat, úgyhogy a végére egyáltalán nem volt kérdés, kinek a kezét kell a magasba emelni.” S ha már lúd, legyen kövér: egyszerre két győzelmet ünnepelhetett a küldöttség, hiszen Kovács is remek teljesítményt nyújtott a koszovói Edmond Zefi ellen. Jól fogadta az ellenfél ütéseit, úgyhogy Kontreczhez hasonlóan bejutott a nyolcaddöntőbe. Hétfőn meg is kezdődnek a küzdelmek a nyolc közé jutásért: Tar Sándor (56), Kozák László (69), Oláh Gergő (+91) és a második mérkőzésére készülő Kóczé Artúr (91) is a kötelek közé lép.