UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2015-11-22 09:08

Másodjára is ötödik

A néhány héttel ezelőtt a lettországi junior Eb-n aranyérmes Füredi Rebeka ötödik lett a bukaresti U21-es taekwondo Európa-bajnokságon, így a magyar küldöttség két pontszerző hellyel zárta a kontinensviadalt.

UP-info Amikor október végén, minden idők legsikeresebb taekwondo Európa-bajnoksága után a szövetségi edző, Tóth Balázs értékelt, már jelezte, hogy a junior kontinensviadalon sikeresen szereplők közül többen is lehetőséget kapnak a bukaresti U21-es Eb-n. Magától értetődően nem kalkulálhattunk ugyanolyan szerepléssel (két arany- és egy bronzéremmel), mint Lettországban, de tapasztalatszerzésre tökéletesnek bizonyult a viadal.
furedi_eb
furedi_eb
Mindezt figyelembe véve jól teljesített a társaság a román fővárosban: két ötödik helyezést szerzett. Előbb pénteken Nagy Nikolett, majd szombaton a juniorok már említett Eb-jén győztes Füredi Rebeka végzett a dobogó közelében. Füredi (67 kg) az első meccsén a hazai Pavelt 14-2-re múlta felül (a nagy pontkülönbség miatt idő előtt befejezték a küzdelmet), majd az olasz Rizzelli kifogott rajta. Bár 23 másodperccel a vége előtt még a magyar lány vezetett, a rivális fordított, s az idő rövidsége miatt Füredinek erre már nem volt válasza, így ötödikként fejezte be a szereplését. A másik két magyar induló nyertes mérkőzés nélkül zárt: Braun Tímea (62 ) 9-1-re kapott ki a negyeddöntőben a cseh Simankovától, míg Sobotka Ádám (80 ) a nyolcaddöntőben szenvedett súlyos, 13-1-es vereséget a fehérorosz Afanaszjutól.