UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2015-11-23 15:33

Minszki bravúrok

A Budapest-válogatott remekül helytállt az U20-as EYBL minszki fordulójában, Sárosi Bulcsú együttesének így továbbra is elérhető a sorozat négyes döntője.

Lakner Gábor Remekül helytállt az U20-as férfi Budapest-válogatott az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) minszki fordulójában. Sárosi Bulcsú együttese három győzelemmel és két vereséggel zárta a rendkívül kemény erőpróbát. A fővárosi fiatalok két fehérorosz csapat, a BC BSEU és a BC Minszk, két orosz gárda, a BC Himki és a BC Runa, valamint a lett VEF Riga ellen léptek parkettára. „Nagyon jónak értékelem a szereplésünket, gratuláltam a fiúknak a torna végén. A játékosoknak és nekünk, edzőknek egyaránt értékes tapasztalatokkal szolgáltak a mérkőzések. Előzetesen is várható volt, hogy jóval nehezebb dolgunk lesz, mint az első fordulóban, és be is jött” – összegez Sárosi Bulcsú vezetőedző. bpvalA budapesti csapat korosztályos válogatottakkal teletűzdelt ellenfelekkel találkozott, a minszki gárdában például öt olyan kosaras is pályára lépett, aki megjárta a nyári székesfehérvári B divíziós Európa-bajnokságot. A fordulóban elért második hely annak fényében még inkább dicséretes. „Az első mérkőzésen találkoztunk a leggyengébb ellenféllel, és ugyan a kezdés döcögősre sikerült, végül magabiztosan nyertünk. A Minszk ellen ha kicsit korábban kezdünk el hinni a sikerben, akkor még győzhettünk is volna. A Himki legyőzése igazi bravúr, ilyen jó csapatot nem láttam még utánpótlás-tornán, pedig azért van némi tapasztalatom. A Runa ellen könnyed sikert arattunk, amihez fineszes megoldásokra volt szükség. A Riga ellen utolsó mérkőzésre nem tudtunk felpörögni, a magyar idő szerinti reggel hét órai kezdés sem feküdt nekünk. Abban a mérkőzésben több lehetett volna, de így sem vagyok elégedetlen.” A Budapest-válogatott két forduló után hét győzelemmel és három vereséggel áll, így jó esélye van a négyes döntőre. A harmadik, utolsó fordulót február 25-28-án rendezik Rigában. „Jelenleg hat csapat verseng a négy döntős helyért, köztük mi is. Mellettünk szól, hogy mi már mindegyikükkel játszottunk, így az utolsó fordulóban elvileg könnyebb csoportban szerepelünk, az ellenfeleink pedig még találkoznak egymással. De nem is az eredmény miatt lenne a legfontosabb bejutni, hanem azért, hogy újra játszhassunk ezekkel a csapatokkal. Élményt volt mindenkinek, pláne úgy, hogy pariban voltunk velük.”

Eredmények Budapest-válogatott–BC BESU 71-46 BC Minszk–Budapest-válogatott 59-56 Budapest-válogatott–BC Himki 69-60 Budapest-válogatott–BC Runa 67-47 BC VEF Riga–Budapest-válogatott 66-55