UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-11-24 18:25

Folytatás már érmekért

Kontrecz Márk és Kovács Richárd is nyerni tudott a Lengyelországban zajló ifjúsági Európa-bajnokság negyedik napján, így Oláh Gergelyhez és Tar Sándorhoz hasonlóan szerdán már az elődöntőért léphetnek a kötelek közé.

Nagy-Pál Tamás Kezdjük jó hírrel: nem a bírókról szólt a lengyelországi ifjúsági Európa-bajnokság negyedik napja. És ami a legjobb: rossz hírünk ezúttal nincs is. Kontrecz Márkért (64 kg) és Kovács Richárdért (60) izgulhattunk kedden a nyolcaddöntőben – mindketten megoldották feladatukat.
Kontrecz1
Kontrecz1
Nehéz feladat előtt állt a szakmai stáb, ugyanis a két magyart egyszerre szólították a szorítóba. Kontrecz a fehérorosz Mihail Bászjakov ellen próbálta meg érvényesíteni a papírformát – lévén mégis csak a súlycsoport egyik legnagyobb favoritja. „Tanulmányoztuk az ellenfelet, aki nagyon ügyes gyerek, de bíztunk Márk képességeiben, melyek közül kiemelkedik a gyorsaság és az agresszivitás” – számolt be Kołobrzegből Füzesy Zoltán szövetségi edző. Márk stílusát jelenleg a világ bármely bokszolójának nehéz semlegesíteni: a gyors beugrásaira nem lehet reagálni, csak védekeznek az ellenfelek. Így ismét igazolta, miért vár tőle érmet nemcsak a hazai, hanem az európai szakma is. Kimondottan nehéznek ígérkezik azonban a szerdai folytatás, hiszen azzal a grúz Eszkerkan Madijevvel lép a kötelek közé, akitől nem is olyan régen, az isztambuli torna döntőjében szenvedett vereséget. „A meccs végig dulakodással telt, a bíró pedig nem tudta kezelni a helyzetet. Azonban eljött az idő a visszavágásra. Nem baj, hogy már a nyolc között összekerültek, mert legalább ismerjük az ellenfelet. Márk pontosan tudja, mi a feladata, és szerintem meg is oldja.”
Kovács
Kovács
Az örmény Szpartak Tamarjan rendületlenül ment előre a Kovács elleni negyeddöntőben, de a magyar fiú ügyesen forgott le, folyamatosan megelőzte ellenfelét és belevert a támadásaiba. „Neki is remek stílusa van, és azzal jelen pillanatban bárkit meg tud verni.” Ricsinek még Márknál is frissebb az élménye következő ellenfelével szemben, hiszen a német Andreas Avtsidisszel már a lengyelországi edzőtáborban megküzdött. „Akkor az történt, amit a mi fiúnk akart. Megoldható tehát a feladat, de természetesen éles mérkőzésen azért más lesz.” Oláh Gergely (+91) is az elődöntőbe jutással próbálkozik meg szerdán, szintén „régi” ismerős ellen. „Az ukrán Vjacseszlav Havriljuktól kikapott korábban. Azonban pontosan tudjuk, mi volt a probléma azon a mérkőzésen: a ritmusa nem volt jó, korán vagy későn ütött, most erre nagyon kell figyelnie.” A lecke Tar Sándornak (56) is fel van adva a grúz Gagik Pozojan ellen, de ki is lepődik meg ezen? Hiszen a tét már nem más, mint az érem…