UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-11-25 19:06

A védekezés diadala

Visszavágott az előző napi vereségért a női junior kézilabda-válogatott. Bouti Fruzsina higgadt büntetőzésének, valamint a pattogós, dacos és remek védőmunkának köszönhetően 29-26-ra nyert a csapat Norvégia ellen a Népfürdő utcában.

reb Huszonnégy óránál is rövidebb idő alatt két, Norvégia elleni meccs semmiképpen sem pihenőprogram, de hát nem is ejtőzni jöttek össze női junior kézilabda-válogatott tagjai a budapesti Elektromos Sportcsarnokban. Kihasználva, hogy a márkás rivális Norvégia hétfőtől péntekig Magyarországon edzőtáborozik, az ifjabb Kiss Szilárd irányította együttes kedden és szerdán is pályára lépett az északiak ellen. A magyarok 35-30-as keddi vereségével záruló meccsel szinte ellentétes képet mutatott a szerda délutáni összecsapás. No persze, Bouti Fruzsináék ugyanolyan mosolyogva kapaszkodtak össze a bemelegítés alatt, de az előző napival ellentétben ezúttal a mérkőzés alatt is nekik volt okuk az örömre, hiszen szinte végig vezettek.
bouti_fruzsina_cseh
bouti_fruzsina_cseh
A délelőttönként kondiedzéseken résztvevő norvégoknak nemcsak az esetleges fáradtság miatt nem ízlett a hazai csapat nyitott védekezésre. Persze Ida Maria Hernes így is többször megtalálta a rést az egyébként pattogósan, nagy akarattal mozgó magyar falon, de rendre ifjabb Kiss együttese vezetett. A hosszabb kihagyást okozó sérülését követően ebben a szezonban a Nemzeti Kézilabda Akadémián szó szerint és átvitt értelemben is regenerálódó Monori Orsolya olyan nagy lendülettel játszott, hogy az egyik gólja utáni lefutásakor kishíján a pályát a nézőtértől elválasztó rácsnak csapódott. Bouti a vörösesbarna hajával alaposan kirítt a szőke norvég gráciák közül, de az idegeikre mással ment: rendre magabiztosan értékesítette a büntetőket. Az egyiket egészen védhetetlenül varrta a jobb felsőbe. A kapusedző, Bartalos Béla viccesen meg is kérdezte, tán csak nem kicsúszott a kezéből? A következő, szintén ugyanoda lőtt hetes volt a felelet: nem. Kedden Kiss Szilárd alaposan forgatta a csapatát, s bár ezúttal is igyekezett lehetőséget adni a játékosainak, azért érezhető volt, hogy a legjobbak több időt töltöttek a pályán. Láthatóan mindenképp győzni akart a válogatott, hiába volt az a kimondott cél, hogy felkészüljön a vb-selejtezőre, és épüljön a csapat.
ifjabb_kiss_szilard_cseh
ifjabb_kiss_szilard_cseh
A 14-10-es félidei vezetést követően tovább tartott a lendület, bár a 45. percben vezetett Norvégia (19-20). Bouti továbbra is kedvére válogathatott lövőrepertoárjából a büntetőkkor (az ejtés is ment), a hajrában pedig a csapatban relatíve új Blaubacher Dóra úgy zúdított talpról, alulról lőve a kapuba, hogy a nézőtéren is csak pislogtak a szakemberek. Sikerült a visszavágás, a végeredmény 29-26 lett. „Nagyon örülünk a győzelemnek – értékelt a szövetségi edző. – Ma a nyitott védekezés gyakorlásán volt a hangsúly, és a meccs elején ezzel sikerült is megfogunk a norvégokat. Csak dicsérhetem a lányokat, végig nagyon harcosak voltak. Akartuk a sikert, annak ellenére, hogy valóban elsősorban a márciusi selejtezőre készülünk, hiszen akkor vívhatjuk ki a világbajnoki részvételt.” Hasonlóan gondolkozik a meccsen nagy kedvvel próbálkozó, hat gólig jutó Monori Orsolya is: „Az Európa-bajnokságon döntetlent játszottunk, tegnap pedig öt góllal kikaptunk, amit nem éreztünk reálisnak, most viszont meg akartuk mutatni, hogy mit tudunk. A második félidőben kicsit leültünk, de szerencsére sikerült újra felpörögnünk. Jól játszott a csapat, megérdemeltük a győzelmet.” Némi unszolásra saját teljesítményét is értékelte, mondván, hogy a hosszabb kihagyást követően kezd visszajönni a lendülete, de még sok hibát kell kijavítani. A csapat is folytathatja a játék csiszolását, decemberben hazai pályán bombaerős tornán szerepel Dánia, Franciaország és Románia ellen. Csütörtökön a „kicsik", a magyar ifik lépnek pályára az északi juniorok ellen.

Női U19-es felkészülési mérkőzés: MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 29-26 (14-10) Budapest, Népfürdő u. MAGYARORSZÁG: Mistina, Győri, Gercsó (kapusok), Blaubacher 3, Bouti 12 (9), Csala, Élő 1, Faluvégi 1, Hámori, Hársfalvi 1, Katona 2, Monori 6, Pintér, Puhalák 1, Szabó L.. Szövetségi edző: Ifj. Kiss Szilárd NORVÉGIA: Lerstad, Froeland, Rosenvold (kapusok), Abdulla, Berens 2, Bergset 7 (4), Eklo 2, Hernes 6 (1), Hjertner 3, Kallestad, Neraas, Nygaard 2, Pettersen, Solaas 3, Solstad 1, Vinje, Wolf. Szövetségi edző: Tore Johannessen Kiállítások: 4, ill. 6 perc Hétméteresek: 10/9, ill. 5/5