UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2015-11-25 22:33

Búcsú Európától

A hazai pályán elért aratott győzelem után a Puskás Akadémia simán kikapott 3-0-ra a Celtic vendégeként az ifjúsági Bajnokok Ligája bajnoki ágának második fordulójában, így búcsúzott a kupasorozattól.

Nagy-Pál Tamás Nem volt kérdés pillanatig sem, hogy a Puskás Akadémia U19-es csapatának minden egyes játékosa pályafutása eddigi legnagyobb mérkőzésére készült a Celtic ellen. Persze, ezt az ifjúsági Bajnokok Ligája mindhárom találkozója előtt elmondhatták eddig a fiatalok, hiszen még soha nem szerepeltek európai kupasorozatban. Attól vált azonban még jelentősebbé ez a mérkőzés, hogy meglepetésre hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a felcsúti alakulat, így esélyt teremtett magának a továbbjutásra, vagyis a tavaszi folytatásra. Azonban számítani lehetett rá, hogy a hátrány tudatában a skótok nekiesnek az NB I-ben rendszeres játéklehetőséghez jutó Sallai Roland nélkül felálló vendégeknek, akik csak a 29. percig tudták elviselni azt az elképesztő nyomást, amellyel valószínűleg még élvonalbeli magyar csapat is megszenvedett volna. Balról érkezett McIlduff beadása, amelyet Archibald pofozott Tóth Balázs kapujába, így a Celtic vezetést szerzett, összesítésben pedig kiegyenlítette az állást (1-0). Nagy bajt ez még nem jelentett, az már annál inkább, hogy nem álltak le a hazaiak, és tíz perc múlva másodszor is beköszöntek, Miller révén (2-0). Ezzel sem volt veszve semmi, hiszen Komjáti András csapata még mindig csak egyetlen gólra volt attól, hogy kivívja a továbbjutást. A fordulás után ennek megfelelően sikerült is változtatni a felfogáson, illetve az előny tudatában a hazaiak is visszavettek, és átadták a területet. Hiába próbálkoztak azonban a fiúk, nem sikerült eredményesen befejezni a támadásokat, emellett Conor Hazard kapus is sokkal magabiztosabb teljesítményt nyújtott a gólvonalon, mint az első mérkőzésen nagyot potyázó kollégája, Colin Mccabe. A hajrában ráadásul a skótok remekül éltek a kontratámadás lehetőségével, és Miller találatával eldöntötték a mérkőzést (3-0). A Puskásnak így azok után, hogy a Pancho Arénában nyerni tudott, nem sikerült még egy bravúrt elérnie, a Celtic 3-1-es összesítéssel, a visszavágó alapján megérdemelten és magabiztosan jutott tovább, míg a felcsúti csapat befejezte a küzdelmeket az ifjúsági BL-ben. Ugyanakkor hozzá kell tenni: a sorozat első magyar csapata méltóképpen képviselte hazánkat. Izgalommal várjuk, mire lesznek képesek az U19-es bajnokok az elkövetkező években.

IFJÚSÁGI BL Bajnoki ág, 2. forduló, második mérkőzés Celtic (skót)–Puskás Akadémia 3-0 (2-0) Glasgow, Livingston Stadium Gól: Archibald (29.), Miller (38., 84.) Puskás: Tóth B. – Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler – Pintér, László (Erdei 85.) – Szabó B. (Tóth B.) – Damásdi, Péter, Óvári (Bévárdi 56.) Továbbjutott: Celtic, 3-1-es összesítéssel