UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2015-11-25 23:57

Három pont és foci

Rangadónak indult, nagy hazai győzelem lett a vége. Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia serdülőcsapata 9-2-re nyert Székesfehérváron a MAC Budapest ellen a bajnokság középszakaszában.

Pusztai Viola „Kiszámíthatatlan ki nyer, bárki bárkit megverhet, annyira kiegyenlített a mezőny” – ilyen és ehhez hasonló vélemények hangzottak el a székesfehérvári jégcsarnok öltözőfolyosóján a serdülőbajnokság rangadója előtt. Az eddig csupán egy pontot vesztő ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia A csapata a B csarnokban a nagy rivális MAC Budapestet fogadta. A két fél nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, és egészen a hetedik percig úgy tűnt, hogy igazi ki-ki meccset láthatnak a gyerekeiknek szurkoló szülők, illetve az edzésről néha beleső klubtársak. Dézsi Bence nemcsak megszerezte a vezetést, de szinte közvetlenül a középkezdés után ismét betalált. A MAC az öltözőben maradt? Ha nem is, mindenesetre nehezen ocsúdott fel, hogy fél perc alatt kétgólos hátrányba került. Ami könnyen három lehetett volna, ha Kovács Alex egy az egyben helyzetben nem lövi a kapu fölé a pakkot. Talán az ébresztette fel a budapestieket, mert a harmad további részében többször is eljutottak Rubina Kevin kapujáig, de vagy védő vagy a kapus hárított. A tizenkettedik percben aztán meglett a szépítés, Keresztes Levente révén.
Az ifj. Ocskay Gábor JA serdülőcsapata Forrás: ifj. Ocskay Gábor JA
Az ifj. Ocskay Gábor JA serdülőcsapata Forrás: ifj. Ocskay Gábor JA
Ekkor azt gondolhatta ez ember, a meccs még szoros is lehet, de Vértes Nátán találata jelezte: az ifj. Ocskay ma nem akar egy pontot sem adni ellenfelének. Hogy nem 4-1-el mentek a csapatok az öltözőbe, az a MAC egyik védőjén is múlott, hiszen korcsolyapengével, a kapu torkából rúgta ki a pakkot. A második harmad elején Dézsi folytathatta volna a gólgyártást, de a lövése célt tévesztett. Az agilisan játszó Vértes is nagy helyzeteket hagyott ki, de most nem bosszulták meg magukat, mivel az ellenfél előtt a meccs ezen szakaszában kevés lehetőség adódott. Így a háló ismét Sági Máté mögött rezgett, méghozzá remek összjáték után: Kovács Alex passzolt középre Vérteshez, aki ezúttal nem hibázott. Hiába a magabiztos vezetés, Faragó Gyula, a csapat edzője mégsem volt elégedett a mutatott játékkal. A fiúk a szünet után meg is tették a jégen, amit megkövetelt a mester, a MAC sorsát pedig megpecsételte, hogy az előző harmad végén, az amúgy kevés szabálytalanságot hozó meccsen, Fekete Máté végleges kiállítást kapott. A fehérváriak meg az alkalmon kaptak, hogy az ellenfél öt percig egyel kevesebb emberrel játszik, és azalatt kétszer is mattolták. A budapestiek képtelenek voltak felállni a padlóról, így a hazai csapat a hajrában sorra lőtte a gólokat. A MAC játékosait az sem vigasztalta, hogy az utolsó percben Tóth András Máté szépített, hiszen az ifj. Ocskay JA 9-2-re nyert. A srácok a hagyományoknak megfelelően megválasztották a meccs legjobbját, aki ezúttal a három gólt szerző Vértes Nátán lett. A szürke plüsscápát a „korábbi gazdájától”, a MAC ellen is remeklő Sábián Balázstól vehette át. A győzelemmel egyébként nemcsak három pontot zsebelték be, hanem edzőjük is eleget tesz az ígéretének: mehetnek focizni. A mérkőzés részletes jegyzőkönyve ITT megtekinthető.

Székesfehérváron nemcsak a meccset néztük meg, hanem azt is, hogy mi történik a meccs előtt és után, illetve a szünetekben az ifj. Ocskay Gábor JA serdülőcsapatának öltözőjében. Vasárnap, reggel 9 órakor az M4 sportcsatornán, az utánpótlássport.hu által készített Jövünk! című utánpótlás-magazinban mindenre fény derül.