UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-11-29 22:32

Tizenkettőben a fiúcsapat

Megnyerte csoportját, és a legjobb tizenkettő közé jutott a fiúcsapat a franciaországi ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon. A lányoknak nem sikerült, ők a folytatásban a 13-20. helyért játszanak.

Pusztai Viola Gyorsan eldőlt. Mondhatjuk, már a sorsoláskor. Az ifjúsági leánycsapat pechjére kifogta az egyetlen távol-keleti csapatot a csoportselejtező mezőnyéből, s ahogy azt előre borítékolni lehetett, az észak-koreaiak nem kutyaütők, ha asztaliteniszről van szó. Ezt a franciaországi ifjúsági világbajnokság csapatversenyében, a csoportkörnek már az első fordulójában bizonyították, miután a belgák csak egy szettet nyertek ellenük a 3-0-ra elvesztett meccsen. A magyarok ugyanarra a sorsra jutottak. Hartbrich Leonie hiába játszott szoros játszmákat Ko Un-gummal, csak egy lett az övé. Imre Leilának és Fehér Orsolyának még ennyi sem jutott. Így gyorsan eldőlt, hogy a magyar csapat akkor sem végezhet a csoportja élén, és juthat a tizenkettő közé, ha legyőzi Belgiumot. Papírforma szerint nem Muskó Péter együttesének állt a meccs, és ezt a gyakorlat is bebizonyította: a lányok nagyot küzdöttek, de 3-0-ra alulmaradtak. A folytatásban a 13-20. helyért játszhatnak.
Bruckner Máté Forrás: ITTF
Bruckner Máté Forrás: ITTF
A fiúk szintén délután kezdték meg a versengést La Roche-sur-Yon-ban. Addigra már a csoportba harmadikként rangsorolt kanadaiak 3-0-ra legyőzték az első helyre tett Argentínát. Nehezen indult a meccs az észak-amerikaiak ellen, Majoros Bence csaknem vesztesen hagyta el az asztalt Alexander Morannal szemben, aki 2-1-re is vezetett, a döntő szettben pedig a nyírbátori játékos a lehető legkisebb különbséggel, 12-10-re nyert. Bruckner Máté ugyancsak ki-ki meccset játszott Filip Ilijevskivel, amiből a BVSC ígérete jött ki győztesen. Timafalvi Gergő kikapott Jeremy Hazintól, így nem sikerült 3-0-ra zárni az összecsapást. Sőt… Bár Majoros magabiztosan kezdett Ilijevski ellen, hirtelen azon kapta magát, hogy 2-1-es hátrányban va, és 7-4-re vezet az ellenfél a negyedik játszmában. Az európai ifjúsági Top 12 bronzérmese ekkor még nagyot mentett, és zsinórban kilenc poént ütve 11-7-re nyert. Ilijevskit azonban ez egyáltalán nem törte meg, és a döntő játszmát 7-3-as hátrányból megfordítva, 11-9-re hozta. „Bruckner mentette meg a napot a magyaroknak” – olvasható a nemzetközi szövetség hivatalos honlapján. A tizenhét éves játékos azzal a teherrel állt az asztalhoz, ha nem nyer, akkor a csapatnak már nincs esélye megszerezni a továbbjutást érő csoportelsőséget. Moran ellen 11-1-el kezdett, a második játszmát 12-10-re, a harmadikat 11-8-ra húzta be. − Bíztam magamban az utolsó meccs előtt és a fonák szervafogadásom is hatékonynak bizonyult. A nagy különbséggel megnyert első játszma után 6-2-re vezettem a másodikban, amikor a kanadai kapitány időt kért, és az ellenfelem feljött 10-10-re. De éreztem, hogy nyerek, és azzal a mienk lesz a meccs is. Már csak az argentinokat kellet legyőzni a csoportelsőséghez, ami nehezebben ment a kelleténél. Majoros remekül kezdett, esélyt sem adott Santiago Tolosának a szettnyerésre, Bruckner azonban rendkívül szoros játszmákban maradt alul 3-1-re Francisco Sanchival szemben. Tomas Joffre meg 2-1-re vezetett Molnár ellen, de a Jászkun Volán játékosa nem hagyta veszni a meccset, és 3-2-re nyert. Sanchi nemcsak Brucknert, de Majorost is megizzasztotta: az első szettet 11-2-re nyerte, majd vezetett 2-1-re. A Németországban légióskodó pingpongos nem akart még egy mérkőzést végigizgulni, így inkább ő tett pontot a történet végére: 3-2-re nyert, megszerezve a 3-1-es győzelmet és a tizenkettő közé jutást Magyarországnak. Ahogy Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány az elutazás előtt mondta: a cél a tíz közé kerülés. Azért küzdhet a második csoportkörben a magyar csapat, Franciaország és Szlovénia társaságában. A fiúk versenyében Magyarország mellett Oroszország, Románia és Csehország csatlakozott a nyolc kiemelthez, a lányoknál Brazília, az Egyesült Államok, Észak-Korea és Svédország vette sikerrel az első kört. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.