UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2015-11-29 20:34

Újabb siker veretlenül

András Csaba az újonc asztalitenisz Top 12 után a serdülők versenyén is veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. A lányok mezőnyében Drabant Anita és Nagypál Márta vívott hatalmas harcot az elsőségért, utóbbi nyert.

Pusztai Viola András Csaba az után, hogy az elmúlt hétvégén hibátlan mérleggel nyerte meg az újonc Top 12 asztalitenisz-versenyt, nem kisebb céllal vágott neki a szekszárdi serdülő Top 12-nek, minthogy azon is veretlenül szerezze meg a bajnoki címet. Ezt azért nem tartotta lehetetlennek, mert nagyon jól sikerült a felkészülése, és remek formában érezte magát.
András Csaba egy hét alatt 22 mérkőzéséből mindegyiket megnyerte Forrás: MOATSZ
András Csaba egy hét alatt 22 mérkőzéséből mindegyiket megnyerte Forrás: MOATSZ
− Az edzőimmel kijavítottuk a technikai hibáimat, elsősorban a fonákot ütöttem rosszul berögzült mozdulatokkal – mondja a BVSC-Zugló újonckorú asztaliteniszezője. − Most az is sokkal jobb lett. Azért tartottam reálisnak, hogy veretlenül végezhetek az élen az idősebbek között is, mert Juhász Patrik mellett én voltam a verseny másik esélyese. Ennek megfelelően alakultak a mérkőzései Szekszárdon. A csoportban ötből ötször nyert, és mindössze két szettet vesztett: egyet a malévos Both Olivér, egyet a nyírbátori Molnár Dávid ellen. Ellenfelei a keresztbejátszáskor sem tudták megszorongatni, a KSI-s Juhász Patrikon és a kecskeméti Medvegy Ákoson kívül játszmát sem nyertek vele szemben. Így az újonc után a serdülők között is maximális teljesítménnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára. − A legnehezebb meccset ezúttal is Both Olivérrel játszottam. Sokan mondták, hogy színvonalas mérkőzés volt, mindketten jól és végig koncentráltan játszottunk. Azt gondolom, jobb a technikám, mint neki, és fizikailag is erősebb, magasabb vagyok, azért tudtam legyőzni 3-1-re. Nagy dolognak tartom, hogy én nyertem a serdülő Top 12-t, ez már régen sikerült újoncnak. Both végül a második helyet szerezte meg, Juhász Patrik előtt.
Nagypál Márta esélyesként nyert Forrás: MOATSZ
Nagypál Márta esélyesként nyert Forrás: MOATSZ
A lányok mezőnyében is majdnem az újoncbajnoké lett a serdülőarany. A kecskeméti Univer-Sport játékosa, Drabant Anita az első nap után még vezetett a hektikusabb eredményeket hozó versenyben. A statisztikás Harasztovich Fanni visszalépése után a Jászkun Volán pingpongosa, Nagypál Márta vállát nyomta leginkább az esélyesség terhe, aki Drabanthoz hasonlóan egy meccset már a csoportban elvesztett. A folytatásban azonban egyikük sem botlott, így mindketten kilenc győzelemmel zártak. A bajnok Nagypál lett, miután még a csoportkörben 3-1-re legyőzte Drabantot. A harmadik helyen a Statisztika játékosa, Menkő Veronika végzett. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.