UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2015-12-06 09:18

Amerikaiak napja

Gálfi Dalma egyesben az elődöntőben búcsúzott az amerikai egyes kategóriájú juniorversenyen, az Eddie Herren. A magyar teniszező a szlovák Mihalíkovával párosban két szettben kapott ki a döntőben. Nagy Adriennek az U14-es párosviadalán az elődöntő jelentette a végállomást.

UP-info Nem sikerült a címvédés Gálfi Dalmának az amerikai egyes kategóriájú juniorversenyen, az Eddie Herren, Bradentonban. Ezt már azelőtt leírhatjuk, hogy egyáltalán lejátszották volna a döntőt, hiszen a tizenhét éves teniszező egyesben az elődöntőben búcsúzott.

Gálfi Dalma nem tudta megvédeni a címét az Eddie Herren Forrás: huntennis
Gálfi Dalma nem tudta megvédeni a címét az Eddie Herren Forrás: huntennis

Korábban még sosem játszott a nála egy évvel fiatalabb, amerikai Kylie McKenzie ellen, aki jelenleg a 89. a junior-világranglistán, és idén a legjobb eredménye az volt, hogy áprilisi, Indian Wells-i egyes kategóriájú versenyen elődöntőt játszott.

Eddig.

Nem kétség, nagy skalpot gyűjtött be azzal, hogy az Eddie Herr elődöntőjében legyőzte a junior US Open győztes Gálfi Dalmát. Az eredmény online casino alapján még csak azt sem mondhatjuk, hogy nehezen, hiszen két szettben, 6-4, 6-3-ra sikerült nyernie.

Ez nem Gálfi napja volt.

Azután, hogy egyesben kikapott, a Tereza Mihalíkovával az oldalán a páros döntőjében lépett újra pályára. Sok babér azonban itt sem termet, miután az amerikai Sofia Kenin, Ingrid Neel kettős sima 6-3, 6-1-es győzelmet aratott a magyar, szlovák duó ellen.

Ez nem a magyarok napja volt.

Az U14-esek párosversenyében Nagy Adrienn a japán Szakacume Himenóval elődöntőt játszott. Az ellenfél az amerikai Haily Baptiste, Gabriella Price kettős volt, amely az első szettet 6-1-re nyerte. A másodikban azonban Nagyék összekapták magukat, és 6-3-mal egyenlítettek. A szuper tiebrék nagy csatát hozott, amelyből az amerikaiak jöttek ki győztesen (11-9), akik aztán megnyerték a versenyt.

Gálfi Dalma hétfőtől már az A kategóriás, ugyancsak rangos amerikai viadalon, az Orange Bowl-on szerepel, amelyen mellette az egy hete a meridai versenyen diadalmaskodó Valkusz Máté is ütőt ragad, továbbá Kotormán Ákos, Udvardy Panna és Stollár Fanny is megméreti magát.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.