UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2015-12-17 18:09

Nem bosszúból

Erdei Zsolt egyetlen legyőzője, Gyenyisz Gracsov ellen bizonyíthat Nemesapáti Norbert. A 20 éves bokszolót nem bosszúvágy hajtja, hanem hogy megvédje nemrég megszerzett világbajnoki övét. A Szentestét és a Szilvesztert leszámítva az ünnepek is a felkészülésről szólnak.

Nagy-Pál Tamás Szépen lépeget előre a még csak 20 éves profibokszoló, Nemesapáti Norbert, hiszen azok után, hogy márciusban megszerezte a WBO ifjúsági világbajnoki övét, szeptemberi győzelmével a GBU vb-címet is elhódította. Azt nem kisebb név ellen védheti meg februárban a Budakalászi Sportcsarnokban, mint Gyenyisz Gracsov.
_16C1720 másolat
_16C1720 másolat
Hogy mit kell tudni az oroszról? Azt, hogy ő az egyetlen profibokszoló, aki valaha legyőzte az azóta már visszavonult legendát, Erdei Zsoltot. „Olyan mérkőzést szerettünk volna szervezni, amely kihívást is jelent, és a közönséget is érdekli, eladható – mondta el honlapunknak az ökölvívó menedzsere, Feja Tibor. – Gracsov az első megkeresésünkre igent mondott. Komoly lépés ez Norbinak, hiszen soha nem bokszolt még ilyen jó nevű ellenféllel. Korábban volt már hasonló stílusú külföldi sparring-partnere. Abból kiindulva mondom: kemény feladat lesz, de megoldható.” Az alapozáson már túl van a stáb, így az ünnepek miatt nem lehet megszakítani a felkészülést. „A Szenteste a családé, a Szilveszter pedig a barátoké, de minden más a felkészülésről szól. Azt nem mondanám, hogy a karácsonyi vacsora alatt koplalnia kell Norbinak, de csak óvatosan csipegethet.” A leendő ellenfélre visszatérve: még mindenki jól emlékezhet rá, hogy a hazai szakma szerint Erdei Zsolt legyőzte Monacóban Gracsovot – csak a pontozók látták másképp. „Lehet, hogy a megállapításommal nem leszek túl népszerű, de a négyestorna döntőjében Edwin Rodriguez megmutatta, hogyan kell legyőzni az oroszt, hiszen már az első menetben belekalapálta a földbe. Éppen ezért annak a meccsnek a végeredményén nem lehetett vitatkozni. Norbinak is azt kell tennie: meggyőző boksszal nyerni.”
_16C1411 másolat
_16C1411 másolat
Bár sokan amolyan visszavágónak is tarthatják a meccset Madár vereségéért, Norbinak azzal nem szabad foglalkoznia. „Szereti és tiszteli Zsoltit, a gondolat jól is esik neki, hogy bizonyíthat, de emiatt nem hajszolhatja bele magát semmilyen veszélybe.” Hiszen remek évet zárt – a következő feladat, hogy legalább olyan jól kezdje a következőt. „A terveinknek megfelelően rengeteget erősödtünk, Norbi izomzatán jól látszik. Koncentráltabb és összeszedettebb lett a bunyója. Az irány megfelelőnek tűnik, de még rengeteg munka vár ránk. Ha minden jól megy, jövőre újabb négy mérkőzéssel.”