UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2015-12-18 20:05

Rajt, kiütéssel

Végig fölényben játszott a magyar női junior kézilabda-válogatott Románia ellen a budaörsi tornán, a második félidőben pedig szinte kiütötte riválisát. Szombaton Franciaország ellen lép pályára.

reb Kevéssel azt követően, hogy a felnőtt női kézilabda-válogatott a matematikai esélyét is elveszítette a Dániában zajló világbajnokságon, hogy olimpiai selejtezőt játszhasson, a juniorok elkezdték a Románia elleni mérkőzést a budaörsi nemzetközi tornán. Érdemes kiemelt figyelemmel követni a játékosokat, hiszen elvileg ők (is) jelentik a jelenleg igencsak borús női szakág jövőjét.
bouti_fruzsina_cseh
bouti_fruzsina_cseh
Hogy még kicsit kapcsolódjunk az északon zajló világversenyhez, azt sem bántuk volna, ha a hazai korosztályos viadal nyitómeccséhez hasonlóan dán-francia összecsapást rendeznek az ötödik helyért, hiszen akkor a magyaroknak még lett volna sanszuk a kvalifikációs viadalra… No de, vissza Budaörsre. Nem először fut össze a magyar és a román együttes az idén. A nyári, valenciai U19-es Eb-n emlékezetes meccsen 24-20-ra nyertek Gerháth Fanniék. Mivel a rivális az előző U18-as világbajnok, több mint bravúrnak számított az akkori teljesítmény. A siker ezúttal is az lenne a bivalyerős szomszédok ellen, akárcsak bármelyik játéknapon, amikor a franciák és a dánok várnak a házigazdákra. Látható, az U20-as vb-selejtezőre készülő női válogatott rendkívül erős felkészülési tornán bizonyíthat. Azt meg mondani sem kell – bár Papp György edző azért megjegyezte –, hogy a Románia elleni mérkőzés bármikor, bármilyen körülmények között presztízsmeccs. A tétnek megfelelő vehemenciával magyarázott és osztogatott tanácsot mindkét mester a kispad mellett, és az láthatóan a magyarnak sikerült jobban. Bouti Fruzsina akcióból és büntetőből sorozatban négy gólt szerzett, s bár bántóan sok indítás maradt kihasználatlanul, Gercsó Nóra remekelt a kapuban. A házigazda folyamatosan előnyben játszott, s 11-9-es vezetéssel vonult a szünetre.
hamori_konszuela_cseh04
hamori_konszuela_cseh04
A második játékrészben Monori Orsolya és Hámori Konszuéla vitte a prímet, s bár 22-12-kor nem sikerült elég gyorsan rászámolni a tizet az ellenfélre (betaláltak), eggyel később már hangosan jelezhette a nagy különbséget a közönség. A 27-17-es végeredmény több mint hízelgő. A szövetségi edző és a csapat egyik legjobbja, Bouti is meglepődött a nem várt, nagy különbségű győzelmen. Mindketten a hatékony védekezést és a remeklő Gercsó Nórát emelték ki. Ifjabb Kiss dicsérte a társaságot, amely végig koncentráltan kézilabdázott, s jól halad a márciusi vb-selejtezőre való felkészülésben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI JUNIORTORNA, BUDAÖRS MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 27-17 (11-9) Játékvezetők: Budai-Bock, Simon MAGYARORSZÁG: Wéninger, Mistina, Gercsó (kapusok), Blaubacher 1, Bouti 6, Csala, Élő, Faluvégi 1, Gerháth, Háfra 1, Hámori 6, Hársfalvi 1, Hornyák B., Katona 3, Monori 5, Pásztor 1, Pintér 2, Szabó L. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd ROMÁNIA: Ion, Rosca (kapusok), Abed-Kader 1, Axinte 2, Badea 1, Bazaliu 2, Biris, Carasol 1, Craiu 2, Dache 1, Dindiligan 1, László 6, Polocoser 1, Seraficeanu, Vasiliu, Voina. Szövetségi edző: Bogdan Macovei Kiállítások: 2, ill. 6 perc Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2 A másik mérkőzésen: Franciaország-Dánia 21-19