UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-01-11 22:01

Már mínusz tíz Miskolcon

Második mérkőzésén is vesztesen hagyta el a jeget az U18-as leányválogatott a miskolci divízió I-es jégkorong-világbajnokságon. A norvégok – a szlovákokhoz hasonlóan – 5-0-ra győzték le a magyar csapatot.

Pusztai Viola Nem kezdődött jól a miskolci divízió I-es jégkorong-világbajnokság az U18-as leányválogatottnak, hiszen vasárnap, az első meccsén 5-0-s vereséget szenvedett Szlovákiától. Keseregni azonban nem volt ideje a csapatnak, hiszen jött az újabb feladat: legyőzni a norvégokat.
Újabb 5-0-s vereség... Forrás: MJSZ
Újabb 5-0-s vereség... Forrás: MJSZ
A szlovákok elleni meccsel ellentétben támadóbb felfogásban kezdett Buzás Norbert együttese. De hiába nyílt több lehetőség is a góllövésre, a vezetést a norvégok szerezték meg a nyolcadik percben. Az első harmad hajrájában leginkább a védelmet lehetett dicsérni, mégpedig azért, mert rendesen állta a sarat a kapu előtt, a norvégok ugyanis nagyon nyomtak. Az már kevésbé tehette boldoggá a játékosokat, hogy a szövetségi edző által is gyenge pontként említett emberelőny-kihasználás továbbra sem működött jól: háromszor is öt a négyben játszhattak a magyarok, a pakk azonban egyszer sem jutott át a gólvonalon. Küzdelmes második harmadnak lehettünk szemtanúi, amelyben bizonyították a lányok, emberhátrányban remekül védekeznek. Csak a gólszerzéssel álltak hadilábon továbbra is. Nem úgy a norvégok: négy a négy ellen Lene Tendenes vállalkozott lövésre messziről, amit a mieink kapusa, Maruyam Yumi védett, de pechére a pakk az egyik norvég elé pattant, ő pedig köszönte, és a hálóba lőtte azt. A lányok azonban nem zuhantak össze, sőt Gottlibet Zora egyedül korcsolyázhatott a kapu felé, de a meccs addigi legnagyobb magyar helyzete is kimaradt, mint ahogyan azt követően további kettő. Az utolsó harmadot sem ússza meg gól nélkül a magyar csapat: ez már a negyedik percben kiderült, amikor Elise Johnsrudot ünnepelhették a társai találata után. Ez után két hátrányt is kivédekeztek a hazai lányok, de az újabb fórt sem sikerült gólra váltani. Buzás Norbert a hajrában időt kért, de az sem használt, sőt a norvégok a büntetésből visszatérő Tendenes révén megszerezték a negyedik góljukat is. Már ez padlóra küldte a magyarokat, nem beszélve az ötödik bekapott „dugóról”, ami egyben az 5-0-s végeredményt is jelentette. Kedden szünnap lesz a világbajnokságon (ránk is fér...), szerdán pedig a tavaly még A csoportos Japán lesz az ellenfél.

LEÁNY U18-AS DIVÍZIÓ I-ES VILÁGBAJNOKSÁG, MISKOLC Magyarország−Norvégia 0-5 (0-1, 0-1, 0-3), Japán−Németország 3-1, Szlovákia−Dánia 5-0