UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-01-19 20:58

Honvéd-örömjáték

Miután kikapcsolta ellenfele kulcsjátékosát, a vártnál simábban győzött a Honvéd a Szombathely ellen a kiemelt fiú kadet kosárlabda-bajnokság rangadóján.

Lakner Gábor Rangadónak indult, hazai örömjáték lett a Honvéd–Szombathely mérkőzésből a fiúk kiemelt kadetkosárlabda-bajnokságában. Már a kezdés előtt lehetett érezni a különbséget a játékosok lelkiállapotán, hiszen míg a fővárosiak csatakiáltásától szinte leszakadt a plafon, a vendégek jóval enerváltabb köszöntés után léptek pályára. Az első öt perc még kiegyenlített játékot hozott, aztán a Honvéd fokozatosan ellépett. A szombathelyi kulcsjátékost, Dancsecs Andrást jól őrizték a budapestiek, azt pedig nem bírta el a csapata. A hazaiak a nagyobb előny birtokában néhány könnyelmű megoldást választottak, de Ronkay László magához rendelte fiait, hogy a nagyszünet előtt rájuk szóljon: „Még nincs vége a meccsnek!” DSC_0105A hazaiak hallgattak mesterükre, a folytatásban nem vettek vissza a koncentrációból, amellett azért néhány egészen látványos megoldásra is futotta tőlük. Volt ott minden: hatalmas blokk, remekbe szabott zsákolás, így még tovább nőtt a különbség. Huszonöt perc játék után már több mint harminc pont volt közte (63-32), a szombathelyiek továbbra is rendkívül pontatlanul céloztak, és tompán kosaraztak. Az is belefért, hogy az U16-os válogatott Martinez Ralf magánszámot adott elő a harmadik negyedben, szinte tetszés szerint tört be, és szerzett kosarat. Egyedül az utolsó negyed hozott döntetlent, de addigra már minden eldőlt. A Honvéd a kiütéses győzelemmel megerősítette második helyét az alapszakaszban, a rossz napot kifogó Szombathely maradt a harmadik. „A védekezésünkkel elégedett vagyok, megvalósítottuk az elképzeléseinket. A vendégek kulcsjátékosát kivettük a játékból, az vezetett a győzelemhez. A sikerből a csapat valamennyi tagja kivette a részét” – értékelt Ronkay László, a Honvéd edzője. „A hazaiak a nagyszünet után jobban vették fel a ritmust, jobban haraptak, sok hibára kényszerítettek minket, amit aztán jól is használtak ki. Nem kérdés, hogy ma ők voltak a jobbak, gratulálok nekik” – nyilatkozott sportszerűen a szombathelyieket edző Váradi Kornél.

KIEMELT KADET-FIÚBAJNOKSÁG Budapest Honvéd–Szombathelyi KA 89-53 (22-12, 27-16, 24-9, 16-16) Legjobb dobók: Martinez Ralf 29, Kopácsi Ákos 21, Lengyel Majs 13, ill. Dancsecs András és Verasztó Péter 11-11