UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-01-26 11:57

Valkusz: tovább, verejtékkel

Bár a második játszmát nullára bukta el Valkusz Máté a Australian Open juniorversenyében, egyesben továbbjutott a tizenhat közé a 17 éves magyar teniszező. Párosban elbúcsúzott, ám Udvardy Panna ugyanebben a „műfajban” továbbjutott.

reb Magasságot és mélységet is megjárt a junior-világranglistán első Valkusz Máté az Melbourne-ben zajló korosztályos Grand Slam-verseny egyesének második fordulójában. Mint a két nappal ezelőtti dupla sikerét követően megírtuk, a magyar fiú komoly vállfájdalmakkal küzd, s az minden bizonnyal ezúttal is nyomott hagyott a játékán. Másnak nehezen tudhatjuk be, hogy az üzbég Kumum Szultanov ellen 7-5-re megnyert első játszmát követően 6-0-ra veszítette el a másodikat... Aztán a harmadik szettben már ismét Máté került fölénybe, s összességében 7-5, 0-6, 6-4-re legyőzte a korosztályos rangsorban 55. helyen álló ellenfelet. A nyolcaddöntőben a szabadkártyás, hazai pályán szereplő Oliver Andersonon kell túljutni.
valkusz_mate_ao_corinne_dubreuil
valkusz_mate_ao_corinne_dubreuil
Párosban azonban megszakadt Valkusz menetelése, mert a dél-koreai Csung Szeong-jun oldalán első kiemeltként 6-4, 6-4-re kikapott a a francia Elliot Benchetrit, Evan Furness kettőstől. A vereségért azért is kár, mert német társával egy éve elődöntőig jutott a magyar játékos, s így biztosan nem védheti meg akkor szerzett pontjait. Udvardy Panna ellenben szépen gyűjtögeti azokat, hiszen az osztrák Mira Antonitsch partnereként 7-6, 6-1-re nyert a 16 között a Cristina Bucsa, Eva Guerrero Alvarez spanyol duó ellen. Igaz, az elődöntőért  a másodikként rangsorolt Anna Kalinszkaja, Tereza Michalikova orosz, szlovák duó képében nagy falat vár lányokra. Egyesben viszont már búcsúzott a junior-világelső Gálfi Dalma és a vele Wimbledonban párosban Grand Slam-győztes Stollár Fanny távollétében egyedüli magyarként fellépő lány: az indiai Karman Kaur Thandi 6-, 6-2-vel ejtette ki őt a 32 között. A részletes eredményeket itt találja.