UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-01-27 11:59

Ezerrel irány Győr

Harmincegyedszer rendezik meg a 10-14 éves kézilabdázóknak Győrben a Balázs-kupát. A viadal újdonsága, hogy az idén először a Győri Audi ETO lesz a házigazda. A sportolás mellett kulturális programokon is részt vehetnek a fiatalok, és persze találkozhatnak a felnőttcsapat kiválóságaival.

UP-info A nemzetközi vérkeringésben is az egyik legjelentősebb utánpótlás-kézilabdatornának számít a Balázs-kupa, amelyet a 10-14 év közötti palántáknak tartanak Győrben. A Balázs Béla iskolából induló Balázs-kupára ezúttal harmincegyedszer kerül sor, s most először a Győri Audi ETO a rendező.
balazs_bela_kupa
balazs_bela_kupa
Az elmúlt harminc esztendőben kivívott rangnak köszönhetően évről évre 80-100 csapat nevez, azaz több mint ezer gyerek vesz részt a viadalon. Számos későbbi élvonalbeli vagy éppen válogatott játékos ezen a tornán mutatkozott be, hogy mást ne mondjunk, a helyi legenda, Görbicz Anita is, akárcsak a későbbi kiváló kapus, a jelenleg a szövetség alelnöki posztját betöltő Pálinger Katalin. Az ötnapos viadalon hazai és külföldi élcsapatokkal mérkőzhetnek az indulók, azaz amellett, hogy a tehetségkutató edzők látókörébe kerülnek a játékosok, fontos tapasztalatot is szerezhetnek a fiatalok. A szabályok és a lebonyolítás szerint minden együttes legalább öt meccset vív. A Balázs-kupa helyszíne több győri sportcsarnok mellett az Audi Aréna lesz. A gyerekeknek a sportoláson túl kiegészítő programokat is szerveznek, kulturális programokat, városnézést. És ami nyilván mindennél vonzóbb: lehetőségük lesz találkozni a győri felnőttcsapat tagjaival. A példaképekkel. A viadalra február 20-ig lehet jelentkezni.