UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-01-27 14:22

Fejben dőlt el

Valkusz Máté egyesben a tizenhat között búcsúzott a junior Australian Openen. Kiesését mentális problémának tartja. Udvardy Panna párosban a nyolc között fejezte be a versenyt.

UP-info Befejeződött a verseny a magyar teniszezőknek a junior Australian Openen. A világranglista-első Valkusz Máté egyesben a nyolcaddöntőben, Udvardy Panna párosban az osztrák Mira Antonitsch oldalán a negyeddöntőben búcsúzott.
Valkusz Máté rendkívül önkritikusan értékelt Forrás: huntennis
Valkusz Máté rendkívül önkritikusan értékelt Forrás: huntennis
Valkuszt hiába rangsorolták az első helyen Melbourne-ben, csak papíron kapott könnyebb ellenfeleket. Nyolcaddöntőbeli vetélytársát, az ausztrál Oliver Andersont sem lehetett elintézni kézlegyintéssel azért, mert szabadkártyával indult a hazai viadalon, hiszen a felnőttek között már a 705. helyen áll az ATP-világranglistán. Mellette szólt az is, hogy sokkal több lehetősége van az Australian Openen használt kemény borításon játszani év közben, mint a magyarnak, aki mindezek ellenére nem ebben kereste, illetve találta meg a 6-4, 6-3-as vereség okát. S nem is a sérülését okolta. – A vállam csak annyiban akadályozott, hogy az első néhány gémet elvesztettem, amíg be nem melegedett – nyilatkozta Siklós Eriknek, a MOB kommunikációs igazgatójának a nyolcaddöntő után. – A verseny azonban fejben ment el. Mindent megpróbáltam, hogy reggel felébresszem magam: bementem a jégfürdőbe, maximálisan koncentráltam a beütésre, kólát ittam, hogy legyen bennem koffein, mégsem sikerült. Nem értem, miért vagyok ennyire kuka a pályán. Így tudom ezt leginkább kifejezni, mert közöm nem volt a teniszhez az Austalian Openen, sőt, egyik Grand Slam-versenyemen sem tudtam hozni a játékomat. Negyvennyolc ki nem kényszerített hibát ütöttem az előző fordulóban az üzbég játékos ellen, ennyit kis túlzással általában egy év alatt üt az ember. Nevetséges, mennyi hibával játszom… Ahogy Valkusz sok tapasztalatot szerezhetett Melbourne-ben, úgy a párosan nyolcig jutó Udvardy Panna is.  A magyar lány az osztrák Mira Antonitsch oldalán, nagy csatában, 6-2, 7-5-re kapott ki az elődöntőért vívott meccsen a második kiemelt orosz, szlovák Anna Kalinszkaja, Tereza Mihalíková kettőstől. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.