UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-01-27 16:03

Újabb Eb Sopronban

Nyáron Sopronban rendezik meg az U18-as A divíziós leány kosárlabda Európa-bajnokságot. Balogh Judit szövetségi edző a legnagyobb sikerei helyszínén vezetheti a magyar válogatottat.

Lakner Gábor Korábban beszámoltunk róla, hogy Magyarország rendezheti meg az idei U18-as A divíziós leány kosárlabda Európa-bajnokságot. Azóta eldőlt, hogy a korosztály elitje július 23-31-ig Sopronban találkozik egymással.
U16 Lelik
U16 Lelik
„A pályázatunk élvezte az MKOSZ támogatását, és a FIBA-bejárást követően a nemzetközi szövetség úgy döntött, hogy városunk adhat otthont az Európa-bajnokságnak. A döntésben minden bizonnyal az is latba esett, hogy Sopron kiváló házigazdája volt a tavalyi felnőtt női kontinenstorna egyik csoportjának, és minden téren jelesre vizsgázott” – mondta Török Zoltán, a soproni csapat ügyvezetője, aki a rendezvény otthonául szolgáló Novomatic Aréna igazgatója is egyben. Sopronban utoljára kereken tíz éve, 2006-ban rendeztek A divíziós leány Európa-bajnokságot, akkor a Honti Kata vezette U20-as csapat ezüstérmet szerzett Oroszország mögött. Hasonló szerepléssel sokan elégedettek lennének az idei kontinensviadalon. A válogatott tavaly az U16-osok között a hetedik helyen végzett az Eb-n, az EYOF-on pedig bronzérmet szerzett. Ősszel Balogh Judit váltotta Magyar Gergelyt a szövetségi edzői poszton, a korábbi soproni közönségkedvenc tehát a legnagyobb sikerei helyszínén vezetheti a válogatottat.

A 2006-os ezüstérmes U20-as válogatott Czank Tímea, Fritz Judit, Honti Kata, Horti Dóra, Köllő Rita, Pál Szandra, Semsei Barbara, Somogyi Andrea, Somogyi Nikolett, Szavercsenko  Jekatyerina,  Tajkov Georgina, Vincze Viktória. Szövetségi edző: Székely Norbert

Az aréna azonban nem ugyanaz lesz, mint amelyikben egykor Balogh Bubu is játszott, hiszen a tavalyi felnőtt Európa-bajnokságra átépítették. A teljeskörű felújításnak köszönhetően egyszerre két mérkőzést is rendezhetnek ugyanazon a helyszínen, hiszen a kiscsarnok is alkalmas meccsek lebonyolítására. Időközben meg is tartották a sorsolást, melyen a résztvevő tizenhat csapatot négy csoportba sorsolták. Válogatottunk a D jelű kvartettbe került Franciaország, Horvátország és Szlovénia társaságában.

Csoportbeosztás A csoport: Szlovákia, Lettország, Hollandia, Csehország B csoport: Olaszország, Törökország, Izrael, Oroszország C csoport: Szerbia, Belgium, Litvánia, Spanyolország D csoport: Horvátország, Magyarország, Szlovénia, Franciaország