UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-01-28 12:51

Vasban a Vasas

Szombathelyen kilenc csapat mérkőzik meg a továbbjutásért az U16-os fiú Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), a szlovén Heliosz Suns mellett a Vasasnak is jó esélye van a középdöntőre.

Lakner Gábor Folytatódik a dömping az Európai Ifjúsági Kosárlabda Ligában (EYBL), ezúttal Szombathelyen rendeznek tornát, fiúknak, az U16-os korosztályban. Az Arena Savariában és a Sugár úti kiscsarnokban a B csoport tagjai küzdenek péntektől vasárnapig azért, hogy csatlakozzanak az A csoportból már továbbjutott finn BC Mukihoz és a Szolnoki Olajhoz a debreceni középdöntőben.
U16 EYBL Debrecen-Vasas
U16 EYBL Debrecen-Vasas
A házigazda Szombathelyi KA mellett a Debreceni KA, a MAFC és a Vasas Akadémia képviseli a magyar színeket. A kilenccsapatos mezőnyt a cseh USK Praha, a szlovák SBK Junior Levice, a finn Tapiolan Honka, a macedón KK Feniksz és a szlovén BC Heliosz Suns teszi teljessé. A novemberi, debreceni első torna a Vasas és a Heliosz fölényét hozta: mindkét csapat hibátlanul, négy győzelemmel zárt, így a továbbjutásuk nem számítana meglepetésnek. A debreceniek sem állnak rosszul, három győzelemmel és egy vereséggel a hátuk mögött vágnak a háromnapos rendezvénynek. A Vasasnál nem számítanak sétagaloppra, ráadásul edzőjük, Bosnyák Jácint dolgát több sérülés is nehezíti: „Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl, rengeteg sérültünk volt, többen ráadásul még csak edzenek, és nincsenek játékra alkalmas állapotban. A csapat magja azzal együtt egyben van, így csak rajtunk múlik, mire jutunk. Nincs eredménykényszer, mindössze a legjobbat szeretnénk kihozni. Jók az esélyeink, de négy nehéz mérkőzés vár ránk külföldi csapatok ellen, amelyeket nem szabad leírni. A továbbjutás azért sem mellékes, mert a fejlődésnek jót tenne még néhány nemzetközi tétmérkőzés.” A Vasas bemelegítésként derbit nyert a kiemelt kadetbajnokságban: pontszegény találkozón, elsősorban a védekezésének köszönhetően 56-52-re győzött a nagy rivális Honvéd ellen. A szombathelyi torna részletes programja megtalálható az EYBL honlapján.