UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2016-01-29 15:37

Példaértékű munka

Remek hangulatban telt a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye” harminchatodik díjátadója. Kiemelkedő decemberi eredményeinek köszönhetően az egyéni sportágakban a Kőbánya SC úszói, míg a csapatsportok képviselői közül az elmúlt negyedév teljesítménye alapján a MAC Budapest jégkorongozói kapták meg az elismerést, és az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A közönségdíjat és a százezer forintos nyereményt a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület képviselői vehették át.

Munkatársaink A Kőbánya SC úszói már-már hazajárnak a Magyar Olimpiai Bizottság székházába, hiszen immáron harmadszor vehették át „A hónap műhelye” elismerést. A MAC Budapest jégkorongozói azonban még elsőbálozóknak tekinthetők, ugyanis először vihették haza a Kisstadionba az emlékplakettet, illetve az azzal járó félmillió forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt. A magyar sportnak klasszis úszókat adó Kőbánya SC ezúttal ifjú ígéretekkel érkezett, hiszen a nagyok Turi György mesteredző irányításával Thaiföldön edzőtáboroznak. Köztük a tizennégy éves Késely Ajna is, aki nemcsak decemberben remekelt, hanem egész évben hozta a jobbnál jobb eredményeket, ráadásul 400 méter vegyesen olimpiai A szintet úszott.
A Kőbánya SC úszói már harmadik alkalommal nyertél el "A hónap műhelye"-díjat Fotó: Szalmás Péter/MOB
A Kőbánya SC úszói már harmadik alkalommal nyertél el "A hónap műhelye"-díjat Fotó: Szalmás Péter/MOB
Dr. György István, a Kőbánya SC elnöke elmondta, élete egyik nagy élménye volt, amikor Egerszegi Krisztina 1988-ban Szöulban tizennégy évesen olimpiai aranyat nyert, s titkon szorít, hogy Ajna is hasonló sikert érjen el Rióban. S persze, rajta kívül is rengeteg ígéretes úszó szeli a habokat nap mint nap Kőbányán, hét korosztályban mintegy száztizenöt versenyző készül, akik a magasan képzett edzők szakmai munkájának köszönhetően jó úton haladnak, hogy belőlük is bajnokok legyenek. A MOB utánpótlás-osztályvezetője, Tóth József elsősorban azt emelte ki, hogy az úszás bástyája a magyar sportnak, nagyszerű szakosztályaiban olyan munka folyik, amely állandó eredményességet biztosít. Úgy véli, a Kőbánya SC-ben a legjobb helyen vannak a gyerekek, ha olimpiai, világ- és Európa-bajnokok akarnak lenni, hiszen a jól felépített műhelyben rendkívüli tudású mesterek foglalkoznak a tehetségekkel. Dr. Géczi Mariann, a MOB osztályvezetője a jégkorongozókat méltatta, példaértékűnek nevezte az utánpótlás-nevelő programot, amelyet a MAC Budapest képvisel. Elmondta, jó döntésnek bizonyult, hogy az alapok lerakásához külföldi edzőket is bevontak, majd az A csoportos tagságot kivívó szapporói hősök közül is egyre többen bukkantak fel a stábban. Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára elmondta, a MAC-hoz a legjobb helyre került a díj, hiszen valós eredményeket tud felmutatni a budapesti klub, és a legkiemelkedőbb munkát végzi az utánpótlás-nevelésben. Némileg azért árnyalta a képet azzal, hogy a sportág budapesti létesítményhelyzete még mindig nem megoldott, példaként éppen a MAC állandó otthonát, a nem túl jó állapotban lévő Kisstadiont említette. Jászai Péter, a MAC Budapest Jégkorong Akadémia elnöke hozzátette: azért a két évvel ezelőtti helyzethez képest javultak a feltételek, hiszen most már nem nyitott pályán kell tartani az edzéseket, illetve a kisebb korosztályok mérkőzéseit, míg a juniorok és a felnőttek új otthonra leltek a Tüskecsarnokban. „A hónap műhelye”-díjat értékes elismerésnek tartja, mégpedig azért, mert nem a jégkorong berkeiből érkezett, hanem tágabb körből kaptak visszajelzést arra, hogy jó munkát folytatnak.
A MAC Budapest jégkorongozói először részesültek az elismerésben Fotó: Szalmás Péter/MOB
A MAC Budapest jégkorongozói először részesültek az elismerésben Fotó: Szalmás Péter/MOB
Román Gergely, a Decathlon Magyarország regionális igazgatója ideológiai párhuzamot vélt felfedezni a sportszergyártó cég és a MAC Budapest filozófiája között, ugyanis mindkettőnek az a célja, hogy megismertesse a gyerekekkel, sőt, a felnőttekkel is a mozgás, a sport örömét. Kiemelte: a Decathlon kiemelt pillére kíván lenni az utánpótlás-nevelésnek, s ha az országban olyan tehetséges fiatalok találhatók a műhelyekben, mint a Kőbánya SC úszói, vagy a MAC jégkorongozói, akkor az a cég sikerét is hosszú távon meghatározza. A százezer forintos Decathlon vásárlási utalvánnyal járó közönségdíjat ezúttal a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület érdemelte ki. Képviseletükben a klub ügyvezető elnöke, Veres Andrea beszélt a fiatalok elmúlt évben, illetve decemberben nyújtott remek teljesítményről. Kiemelte: arra a legbüszkébbek, hogy az ország szegényebb régiójában is képesek olyan utánpótlás-nevelést folytatni, hogy a műhelyből korosztályos Eb-résztvevő versenyzők kerüljenek ki. Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu-honlapot működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője az ünnepség elején elismerését fejezte ki mindkét műhely példaértékű utánpótlás-nevelő munkájával kapcsolatban. Zárásként pedig elmondta, februárban akár újabb díjat vihetnek haza, hiszen a többi, 2015-ben nyertes szakosztállyal egyetemben versenyben vannak az „Év műhelye” címért. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy „A hónap műhelye”-díj következő szavazása február 10-én kezdődik, és február 5-ig lehet jelölni a januári teljesítmények alapján arra érdemesnek tartott szakosztályokat. Jelölni az alábbi felületen lehet: ITT