UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-02-03 15:27

Gyorsan eldőlt

Nem bírt a bolgárokkal a részben utánpótláskorúak alkotta csapat a Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában. Bár a párost megnyerte a Gálfi Dalma, Stollár Fanny duó, Gálfi és Jani Réka Luca kikapott egyesben Eilatban.

reb Fiatal, ám ígéretes teniszezők alkotta válogatott utazott el Izraelbe, hogy szerdától szombatig pályára lépjen a Fed-kupa euro-afrikai zóna I. csoportjában. Az olimpiai indulásért küzdő Babos Tímea távollétében – a rutinosnak mondható Jani Réka Luca mellett – a 18 éves Bondár Anna, valamint a két 17 esztendős reménység, Gálfi Dalma és Stollár Fanny veszi fel a kesztyűt Bulgária, Belgium és Lettország ellen.
galfi_dalma_huntennis
galfi_dalma_huntennis
Túl azon, hogy utóbbi három játékos összesen két Fed-kupa meccset játszott pályafutása alatt, Gálfi decemberben mandulaműtéten esett át, míg Stollár csuklósérüléssel bajlódik. Már e tények miatt sem a magyar társaság számított esélyesnek az erősebb játékosokat felvonultató bolgárok elleni nyitányon. Gálfi (336.) nem is tudott rácáfolni a papírformára, hiszen kikapott Jelica Kosztovától. A világranglista 245. helyén álló rivális 3-0-ra elhúzott, de a US Open juniorbajnoka 4-3-ra fordított. A rutinosabb ellenfél 7-5-re mégis megnyerte a szettet, s a másodikat magabiztosabban hozta: a 6-2-es játszmával a mérkőzés is az övé lett. Mivel a második egyes csatában Jani Réka Luca (234.) nem tudta megnehezíteni Cvetana Pironkova (93.) dolgát (6-1, 6-1), a párosmeccs tét nélkülivé vált. Azaz, nem teljesen, hiszen újoncot avatott a válogatott: Stollár Fanny is bemutatkozott a Fed-kupában. A tavaly juniorpárosban wimbledoni győztes Gálfi, Stollár kettősnek egy óra sem kellett ahhoz, hogy szépítsen Izabella Sinikova, Dia Evtimova ellen. Így alakult ki a végső 2-1, oda... A tinitársulatra csütörtökön Belgium, pénteken Lettország vár, majd – vélhetően a csoportban maradásért – szombaton helyosztó következik.