UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-02-04 16:42

Győzött a papírforma

A tinikkel felálló magyar válogatott Belgiumtól is kikapott a női tenisz Fed-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában. Az eilati megméretésen a 17 éves Stollár Fanny egyéniben, a kortárs Gálfi Dalma párosban nem bírt az erősebb riválissal.

reb Ha egy napja azt írtuk, hogy a bolgárok ellen nem a magyarok az esélyesek, milyennek neveztük volna a Juhász Gábor szövetségi kapitány vezette társaság lehetőségeit Belgium ellen? Top 200-as és top 50-es rivális várt egyesben az ugyancsak fiatal magyar keretre az izraeli Eilatban zajló tornán. Ezért aztán nem különösebb meglepetés, hogy nem borult a papírforma.
stollar_fanny_huntennis
stollar_fanny_huntennis
Előbb a tavaly Wimbledonban Gálfi Dalmával párosban juniorbajnok Stollár Fanny ragadott ütőt: a világranglistán 533. helyezett 17 éves tini azonban a versenyt már nem tudta felvenni Ysaline Bonaventure-rel (160.). A rutinosabb ellenfél 4-1-re húzott el, s nagyjából húsz perc alatt meg is nyerte az első játszmát. Kis ideig úgy látszott, van némi remény, hiszen Stollár 2-0-val indított, ám azt követően már nem nyert játékot, így 6-1, 6-2-re kikapott. A tavaly egyéniben U18-as Európa-bajnok Bondár Anna (371.) sem tudott javítani a mérlegen, igaz, neki még keményebb feladat jutott Alison Van Uytvanck (43.) személyében. A magyar lány – akárcsak kevéssel előtte Stollár – életében először játszott egyéni Fed-kupa meccset, ám kevés szép emléket őrizhet meg róla, hiszen 6-1, 6-3-as vereséget szenvedett. Ezzel el is dőlt a lényegi kérdés, azaz, hogy az eleve is jóval erősebbnek tetsző belgáké a párharc. A szépítésért azonban még összejöhetett volna párosban a 17 éves Gálfi Dalmának és Jani Réka Lucának. Csakhogy ami egy nappal korábban, a bolgárok ellen sikerült, ezúttal nem: a Bonaventure, An-Sophie Mestach duó 3-6, 6-2, 6-2-s sikerrel tette teljessé a diadalt. Pénteken Lettország vár a magyarokra, szombaton pedig helyosztó.

FED-KUPA, D CSOPORT, 2. FORDULÓ, EILAT Belgium–Magyarország 3-0 A csoport másik mérkőzésén: Bulgária–Lettország 2-1 Az állás: 1. Belgium 2 győzelem/0 vereség (6-0 szettarány), 2. Bulgária 2/0 (4-2), 3. Magyarország és Lettország 0/2 (1-5)