UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-02-06 14:28

Értékelés: „megfelelt”

Bondár Anna (18) és Jani Réka Luca is könnyedén nyerte meg meccsét egyesben az Fed-kupa osztályozóján, így eldőlt, hogy a fiatalokból álló csapat benntartotta az országot az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

reb „A papírforma szerint egyik csoportellenfél ellen sem nyerünk, de a bennmaradást meg kell oldaniuk a lányoknak” – nyilatkozta Juhász Gábor szövetségi kapitány a Fed-kupa eilati tornája előtt. A legmagasabban jegyzett női teniszező, a világranglistán 51. Babos Tímea hiányában – Jani Réka Luca mellett – a korosztályos versenyeken sokat bizonyított fiatalokkal, Bondár Annával (19), Gálfi Dalmával (17) és Stollár Fannyval (17) állt ki az együttes.
tenisz_csapat
tenisz_csapat
A várakozás reális volt, hiszen sorrendben Bulgária, Belgium és Lettország is legyőzte a magyarokat az euro-afrikai zóna I-es csoportjának izraeli tornáján. Ezért a szombati osztályozón az volt a tét, hogy megőrzi-e tagságát az ország, vagy lecsúszik a kettes csoportba. Az ellenfél, a Dél-afrikai Köztársaság azonban nem okozott gondot a játékosoknak. Bondár (371.) alig ötven perc alatt 6-0, 6-1-re győzte le Ilze Hattinghot (650.). Jani (234.) sem kímélte Chanek Simmondsot (317.), 6-0, 6-3-ra nyert. Várható, hogy a párost a wimbledoni juniorbajnok kettős, Gálfi és Stollár játszotta volna, de a dél-afrikaiak feladták, így 2-0-ra nyert az együttes, tehát az euro-afrikai zóna I-es csoportjának tagja maradt.