UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-02-08 19:29

Sztárcsapatok tornája

Negyedik alkalommal rendezik meg csütörtöktől Székesfehérváron az U16-os korosztálynak kiírt Szent István-kupát, amelyen a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) és a magyar U16-os fiúválogatott mellett a Real Madrid és a Cibona Zagreb is pályára lép.

UP-info Csütörtöktől vasárnapig negyedik alkalommal rendezik meg a Szent István-kupát Székesfehérváron. Európa egyik legnívósabb U16-os fiú kosárlabdatornáján a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián és az U16-os magyar válogatotton kívül sztárcsapatok kápráztatják el a nézőket. A Vodafone Sportcentrumban nyolc együttes verseng, két csoportban. Szombatig a csoportmérkőzéseket rendezik meg, vasárnap a helyosztókkal zárul a torna.
Szent_Istvan_Kupa_0036belso1
Szent_Istvan_Kupa_0036belso1
„A Szent István-kupán mindig hat állandó és két új csapattal találkozhatnak a kosárlabda szerelmesei. A bevált módszert idén is folytatjuk, ugyanis ezzel még színesebbé és egyedibbé tudjuk tenni a tornát. Ez alkalommal a török Fenerbahçe és az olasz StellaAzzura Roma gárdája érkezik újoncként Székesfehérvárra. A Fener elég erős csapat, ugyanis az U16-os török bajnokságban az első háromban van. A római együttes érdekessége, hogy náluk szerepel az erdélyi-magyar származású Bobroczky Róbert, aki 16 éves kora ellenére Európa legmagasabb játékosa, 229 centiméterrel. A torna a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia–StellaAzzura Roma találkozóval kezdődik csütörtök délben” – mondja Tonk Emil főszervező, de szerinte a négynapos sportprogram egyik legérdekesebb meccse a szombaton 21.15 órakor kezdődő Magyarország U16–Real Madrid összecsapás lesz. Pénteken 18.15 órakor zsákolóversenyt is tartanak, emellett online közvetítenek minden mérkőzést a szik2016.sportopus.com honlapon. Varga Róbert főrendező arra hívja fel a figyelmet, hogy a korábbi években Fehérváron megfordult utánpótlás-játékosok közül többen felnőttként már komoly európai élcsapatokban pattogtatnak. Példaként említette a szlovén Luka Doncicot és a szerb Dino Radoncsicsot, akik a Real Madrid színeiben az Euroligában játszanak hétről hétre. Az A csoportban a spanyol Real Madrid, a horvát Cibona Zagreb, a török Fenerbahçe és a magyar U16-os válogatott csap össze, míg a B jelű négyesben a német Bayern München, a szerb Partizan Belgrád, az olasz StellaAzzura Roma és a DKKA.