UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2016-02-10 23:11

Majdnem nyolc

Csaknem bravúrt hajtott végre a Bruckner Máté, Timafalvi Gergő kettős, de Fehér Orsolyához és thaiföldi párjához hasonlóan a tizenhat között búcsúzott az ifjúsági párosok versenyében a cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon. Egyesben öt magyar várja a folyatást.

UP-info A cseh nemzetközi asztalitenisz utánpótlás-bajnokságon akár már az első nap díjazhatnák a résztvevőket, legalább emlékplakettel, mert teljesítették a maratont. Bár nem futottak kilométereket, sokan közülük reggel kilenc órától este fél tizenegyig pingpongoztak Hodonínban.
Csapat ifi
Csapat ifi
Az ifjúságiak egyes versenyében szerdán nyolcan álltak asztalhoz, miután Bruckner Máté kiemeltként a főtáblán kezdi meg a viadalt. Ott folytatja Balázs Bence, Molnár István Patrik és Timafalvi Gergő is, hiszen a csoportkört mindannyian csont nélkül vették, azaz mind a három meccsüket megnyerték. Ezért Brucknerhez hasonlóan a 64 között ragadnak újra ütőt. Az öt magyar lány közül a csoportkör után csak Füle Kata búcsúzott, míg a többiek az este folyamán a 32 közé kerülésért játszottak. Az azonban csak Fehér Zsófiának sikerült, miután 4-3-ra legyőzte a szlovén  Aleksandra Vovkot. Korda Kitty a román Tania Plaiantól kapott ki 4-1-re, Göndör Fannit a cseh Stanislava Slezáková búcsúztatta 4-0-val, míg Fehér Orsolya a szlovák Tatiana Kukulkovától szenvedett 4-2-es vereséget a 64 között. Párosban a legtovább a Bruckner Máté, Timafalvi Gergő kettős jutott, egészen a bravúr küszöbéig. A tizenhat között ugyanis nyerési esélyük volt a harmadik kiemelt japán Kojo Kanamicu, Jukija Uda páros ellen, miután két rendkívül szoros szettel vezettek 2-0-ra. Az ellenfél azonban fordított, így végül döntő játszmában kikaptak. Ahhoz képest, hogy a verseny előtti utolsó pillanatban állt össze a páros, biztató játékot nyújtott. A Balázs Bence, Molnár István Patrik kettős egy körrel korábban búcsúzott, miután ugyancsak rendkívül kiélezett mérkőzésen 3-2-re kikapott a negyedik kiemelt fehérorosz, orosz Alekszandr Kanyin, Nyikita Jarusin duótól. A lányok mezőnyében Fehér Orsolya Hartbrich Leonie sérülése miatt a thailföldi Dzsinnipa Szavettabuttal állt össze és egészen a nyolcaddöntőig menetelt. Ott pechjükre az első kiemelt román Adina Diaconu, Andreea Dragoman duót kapták, akiktől 3-1-re kikaptak. A Fehér Zsófia, Korda Kitty és a Füle Kata, Göndör Fanni párosnak a 32 között fejeződött be a verseny. Csütörtökön folytatódnak az egyes küzdelmei, öt magyar érdekelttel. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.