UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-02-10 15:14

Válogatott erőpróba

Az U16-os válogatott a csapatépítés jegyében lép pályára a csütörtöktől vasárnapig tartó székesfehérvári Szent István-kupán. Váradi Attila örül, hogy összeszokott klubcsapatok ellen mérheti fel játékosait.

Lakner Gábor A hagyományoknak megfelelően az U16-os fiúválogatott is részt vesz a székesfehérvári Szent István-kupán. Váradi Attila együttese a csoportban a Cibona Zagreb, a Fenerbahçe és a Real Madrid együttesével találkozik csütörtöktől szombatig, majd vasárnap helyosztó vár a fiatalokra. A válogatottnak az a harmadik fellépése a decemberi Balkán-kupa és az Olimpiai Reménységek Versenye után. Fotó: szekesfehervar.hu„Az előző két tornához hasonlóan most is kevés edzéssel vágunk neki a megméretésnek, elsősorban a klubokban végzett munkára és a korábbi találkozásainkkor lefektetett alapokra építünk. Sérülés és betegség miatt nem számíthatunk mindenkire, akire szerettünk volna, de az elvünk nem sérül, hogy mindenkit megnézzünk legalább egy tornán,. A Szent István-kupa is a felkészülés jegyében telik, az a célunk, hogy a három torna alapján összeálljon az keret, amellyel nekivághatunk az Európa-bajnoki felkészülésnek” – mondja honlapunknak a szakvezető. A Szent István-kupa fináléját tavaly a Real Madrid nyerte az U16-os válogatott ellen, és a nagyon jó évjáratnak tartott mostani magyar csapat célja ismét a döntő lehet. „A neves klubcsapatok utánpótlásgárdái leképezik azt a minőséget, amelyet a felnőttek képviselnek. Nyilván előfordulhat egy-egy erősebb vagy gyengébb korosztály, de az elvégzett munka stabilitása nem változik. Minden évben van néhány kiemelkedő játékos az összes csapatban, biztos vagyok benne, hogy idén sem lesz másként.” Váradi Attila kiemelte: a klubcsapatok egész évben együtt dolgoznak, így jóval összeszokottabbak lesznek a válogatottnál. De örül annak, hogy nem csak az építkezési fázisban játszó válogatottak ellen készülhetnek, mert a mostani mérkőzések adnak módot igazi felmérésre. A csütörtök délben kezdődő torna részletes programja a szik2016.sportopus.com honlapon olvasható.

A magyar U16-os fiúválogatott kerete Somogyi Ádám (Vasas KA), Dancses András (Szombathelyi KA), Frank Áron (Szolnoki VSI), Honti Olivér (Vasas KA), Körmendi Bence (Szombathelyi KA), Kelenföldi Domonkos (Vasas KA), Armaghani Ármin (MAFC), Szentirmai Ákos (Bp. Honvéd KA), Martinez Ralf (Bp. Honvéd KA), Sitku Márton (Nyíregyházi KA), Varga Ákos (Szedeák), Kovács Bálint (Szolnoki VSI), Tóth Bence (Debreceni KA), Meleg Gergő (Szedeák)