UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-02-13 00:00

Kétszer kilenc

Mindkét U18-as válogatott vereséget szenvedett a Négy Nemzet-tornán. A Poznanban szereplő gárda az osztrákokkal, a Bledben jégre lépő a franciákkal szemben maradt alul.

Pusztai Viola Nem zárt túl jó napot az U18-as jégkorong-válogatott két különítménye: a lengyelországi és a szlovéniai Négy Nemzet-tornán is vesztesen hagyta el a jeget. Igaz, egy divízióval feljebb szereplő ellenfelekkel szemben.
Egyik U18-as csapatnak sem sikerült nyernie Fotó: Martin  Kolakowski
Egyik U18-as csapatnak sem sikerült nyernie Fotó: Martin Kolakowski
A lengyelországi alakulatnak ráadásul nemcsak a csoport-, de a korkülönbséggel is meg kell küzdeni, hiszen az osztrákok U19-es csapattal vettek részt a tornán, míg a magyarok zöme még csak U17-es. Az lett a vége, hogy a fiúk sorra kapták a gólokat, s végül 9-0-s vereséget szenvedtek. Horváth András, a csapat vezetőedzője: − Az eredménytől függetlenül helyt álltunk a nálunk magasabb csoportban szereplő, U19-es csapattal játszó Ausztria ellen. A mi keretünk azért egy-két kivétellel U17-es,  amikor ez a korkülönbség még nagyon sokat számít. Ettől függetlenül férfiasan küzdöttünk, mindenki próbálta odatenni magát, megnehezíteni az ellenfél dolgát, a mai napon ennyi volt a tőlünk elvárható. A következő ellenfelünk, Ukrajna ugyanazzal a kerettel érkezett, amelyet decemberben Újpesten láttunk, akkor azt tapasztaltuk, hogy nagyon erős csapatuk van, néhány kiemelkedő játékossal, akikre feltétlenül figyelnünk kell, és még a kapusuk is remekül véd. Kemény, ki-ki mérkőzést várok, bízom benne, hogy győzünk, és sikerül az akaratunkat érvényesíteni.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, POZNAN Magyarország−Ausztria 0-9, Lengyelország−Ukrajna 7-5

Ha nincs az első harmad, akkor tulajdonképpen kiélezett meccset játszott volna Glen Williamson együttese Szlovéniában a franciák ellen. A második és a harmadik harmadban már abszolút felvette a gólversenyt a vetélytárssal, ellenben a 1-4-es kezdés túl nagy hátrány volt, hogy onnan meg lehessen fordítani az eredményt. Így 9-5-ös vereség lett a vége. Peterdi Imre, a csapat edzője: − Miután a franciák egy divízióval feljebb játszanak, számítottunk arra, hogy hatalmas tempót diktálnak. Az iramot fel tudtuk velük venni, ellenben rengeteg kiállítást szereztünk, ami gólok formájában bosszulta meg magát. A nagy akarásnak nyögés lett a vége, így tudnám a legjobban jellemezni a meccset. Miután világbajnokságra készülünk, több játékszituációt, sorösszetételt is kipróbáltunk, tehát még kísérletezünk, és azt gondolom, nem járunk rossz úton. Be kell tartani a taktikát, hogy olyan csapatokat is meg tudjunk verni, mint a franciák. A házigazda szlovénok ellen nem lesz egyszerű dolgunk az utolsó meccsen, de a fiúk sikerre éhesek, úgy megyünk ki a jégre, hogy nyerni akarunk.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, BLED Magyarország−Franciaország 5-9, Szlovénia−Olaszország 3-2