UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-02-13 16:36

Pozitív második hely

A második helyen végzett az U15-ös jégkorong-válogatott a kaposvári Négy Nemzet-tornán. A döntőben hosszabbításban nyertek az olaszok.

Pusztai Viola Három nap alatt öt meccset játszani erőt próbáló feladat. Az U15-ös jégkorong-válogatott azonban állta a sarat, és csupán nüanszokon múlott, hogy végül nem ünnepelhetett tornagyőzelmet a kaposvári Négy Nemzet-tornán. A döntő előtt jó ómennek számított, hogy az olaszokat korábban már sikerült felülmúlni, ráadásul úgy, hogy két góllal vezettek, amikor fordítottak a fiúk. Nos, a döntőben mindkét fél inkább a kiállításokat gyűjtögette, mintsem a gólokat, s ha a magyar csapat emberelőnyeinek csak a felét használja ki, akkor is két-három góllal vezethetett volna. De igaz ez az olaszokra is.
Hasznos tornán van túl az U15-ös válogatott Fotó: Szombathelyi Beáta
Hasznos tornán van túl az U15-ös válogatott Fotó: Szombathelyi Beáta
No, de a gól nélküli első harmad után a másodikban Béres Boldizsár, majd Lorenzo Martina találata is egyenlő létszámnál született. Az utolsó harmad elején az olaszok szerezték meg a vezetést, s néhány perccel később akár növelhették is volna az előnyüket, de Roczanov Zsolt révén a magyarok zörgették meg a hálót, emberhátrányban. Négy perc múlva, kettős emberelőnyben File Zsombor juttatta át a pakkot a gólvonalon. Már csak alig két perc volt hátra, amikor az olaszok Yuri Cristellon góljával egyenlítettek, s miután az eredmény a rendes játékidőben nem változott, jöhetett a hosszabbítás. Ami nem tartott sokáig, hiszen a negyedik perc elején a meccsen duplázó Lorenzo értékesítette a helyzetét, s a 4-3-as eredmény az olaszok tornagyőzelmét jelentette. Farkas Tamás, a csapat kapus- és másodedzője így értékelte a tornát: – Abszolút pozitívan értékeljük a második helyet, hiszen rendkívül jól szolgálta a torna a gyerekek fejlődését. Öt szoros meccset játszottunk nagyon jó ellenfelek ellen, és gyakorlatilag az összes egy góllal dőlt el, illetve hosszabbításban vagy büntetőkkel. Azért jöttünk, hogy a fiúk tanuljanak, fejlődjenek, tapasztalatot szerezzenek, és meg is valósult, az eredmény amellett másodlagos. Természetesen minden meccset meg akartunk nyerni, az utolsót nem sikerült. Ennek ellenére le a kalappal a játékosok előtt, nagyon jól dolgoztak, végig küzdöttek. A decemberi, St. Pölten-i tornához képest − amelyet megnyertünk −, tíz ember cserélődött ki a keretben, és ez azt mutatja, hogy a korosztályban már akár harminc-harmincöt olyan játékos közül lehet válogatni, akik képesek ugyanolyan jól teljesíteni, és ez nagy előrelépés a magyar hokiban.

U15-ÖS NÉGY NEMZET-TORNA, KAPOSVÁR Döntő: Magyarország−Olaszország 3-4 hosszabbítás után Bronzmérkőzés: Szlovénia−Ausztria 1-0 A végeredmény: 1. Olaszország 2. Magyarország 3. Szlovénia, 4. Ausztria