UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-02-16 17:17

A KSI sikeres tusái

Február 24-én adják át „Az év műhelye”-díjat, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-elismerés tizenhat tavalyi nyertese közül érdemelhet ki valamelyik szakosztály az egyéni, illetve a csapatsportok képviselői közül. Honlapunk sorozatban mutatja be a díjazottakat, hatodikként a KSI tavaly májusban győztes öttusaszakosztályát.

Munkatársunktól Rutinos résztvevője „A hónap műhelye”-díjátadónak a KSI: 2014-ben az egyesület kajak-kenusai, cselgáncsozói és öttusázói is átvehették már az elismerést, ahogy egy évvel ezelőtt közösen „Az év műhelye”-díjat is. Az öttusaszakosztály 2015-ben megismételte sikerét: májusi teljesítménye alapján nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az utanpotlassport.hu elismerését.
bruckmann_gergo_ksi
bruckmann_gergo_ksi
Köszönhette ezt főleg a szófiai junior Európa-bajnokságon mutatott remeklésének. A viadalon a leánycsapat szerzett aranyérmet, melynek tagja volt a korosztályánál ráadásul fiatalabb Boros Alexandra, aki az egyéni versenyben is remek teljesítményt nyújtva a nyolcadik helyen zárt. A fiúk között egyéniben – legjobb magyarként – az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Regős Gergely az ötödik helyen végzett, és volt szerepe a csapat negyedik helyezésében is. Bruckmann Gergő a vegyes váltóban bizonyított, és a csepeli Simon Saroltával ezüstérmet szerzett, míg a fiúk között a honvédos Tomaschof Somával ötödik lett. De nemcsak májusban remekeltek a KSI fiataljai, több remek eredményt is elértek az év során. Bruckmann például a junior-világbajnokságon bronzérmes váltó tagja volt. Boros sem „csak” a junior Eb-n, hanem az ifjúsági A-világbajnokságon és az Eb-n is bizonyított: előbbin a második, utóbbin a harmadik helyet elért csapatban szerepelt. A háromtusa Eb-ről sem tért haza üres kézzel a szakosztály: Gulyás Michelle csapattal és váltóval is a dobogó legtetejére állhatott. Szintén komoly eredményként kell számon tartani, hogy az Olimpiai Reménységek Versenyén az U17-es korosztályban Sorponyai Dávid és Péter Rebeka is első lett, míg Sarcia Borbála a második helyen végzett. Ezek után semmiféle meglepetéssel nem szolgál a tény, hogy idehaza is mindkét nemben és minden korosztályban halmozták a sikereket a KSI fiatal öttusázói. Azok közül is ki kell emelni Regős teljesítményét, aki az országos bajnokságon a juniorok versenyét megnyerte, az utánpótlás-viadalon pedig második lett. A szakosztály és versenyzői tehát egyértelműen megfeleltek az itthon tradicionálisan sikeresnek számító sportág elvárásainak, így nem kétséges: a KSI öttusaszakosztálya Az év műhelye”-díj egyik várományosa. Hogy elnyeri-e, arra február 24-én, ünnepélyes gálaműsor keretében derül fény. A győztesről ITT számoltunk be, a videós összefoglalót ITT találja.