UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-03-12 16:42

Oroszországi hadjárat

A Rátgéber Akadémia fiatal csapata mérkőzést tudott nyerni az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) utolsó tornáján, Moszkva elővárosában. A hibátlanul menetelő házigazda végzett az élen.

Lakner Gábor A Rátgéber Akadémia csapata nagyobb sikerrel járt Oroszországban, mint Napóleon az 1812-es hadjáratban, a pécsiek ugyanis nem teljesen vert seregként tértek haza Moszkva elővárosából, Himkiből. Az U20-as Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga (EYBL) utolsó tornáján az együttes ugyan négyszer kapitulált, de győzelemre is futotta tőle.
Ivica Mavrenszki
Ivica Mavrenszki
A pécsiek a korosztálynál jóval fiatalabb csapatot neveztek a sorozatba, így nem meglepő, hogy az élcsapatok állva hagyták őket Himkiben. A moszkvai BC Runa 70-31-re, míg a Cmoki Minszk 69-29-re győzte le őket. A lengyel BC Asseco elleni, 57-38-as vereség már más elbírálás alá esik, a házigazda BC Himkitől elszenvedett 63-50-es vereség pedig kifejezetten biztatónak számít. A másik minszki alakulat, a BC BESU ellen a győzelem is összejött, a nagyot játszó, és végül harminc pontig jutó Kucsora Csaba vezérletével 61-47-re nyertek a pécsiek. Kitett magáért a nigériai Godwin Ekene Omenaka is, aki 16 ponttal és 13 lepattanóval dupla-duplát ért el. A tornát a hibátlanul teljesítő házigazda nyerte, ami emeli a mindössze tizenhárom pontos pécsi vereség értékét. Másodikként a Cmoki Minszk zárt, megelőzve a BC Runát, amely hármas holtversenyből jött ki szerencsésen. A pécsiek a hetedik helyet szerezték meg a nyolccsapatos tornán, összességében pedig két győzelmet és tizenhárom vereséget könyvelhettek el a sorozatban. A csapat edzője, Ivica Mavrenszki végig azt hangoztatta: az eredmény másodlagos, sokkal fontosabb, hogy fiatal csapata szembesüljön hibáival és tanuljon a nemzetközi mérkőzésekből. A célt sikerült elérni, a következő idényben talán a győzelmek számának növekedésében is tetten lehet érni a fejlődést.

U20-AS ERUÓPAI IFJÚSÁGI KOSÁRLABDA LIGA, HIMKI (OROSZORSZÁG) A torna végeredménye 1. BC Himki (orosz) 10 pont, 2. Cmoki Minszk (fehérorosz) 9, 3. BC Runa (orosz) 8, 4. BC Asseco (lengyel) 8, 5. Luxembourg BA (luxemburgi) 8, 6. BG Lulea (svéd) 6, 7. Rátgéber Akadémia 6, 8. BC BESU (fehérorosz) 5