UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-03-13 21:01

Bajnok a Sopron

A Soproni Darazsak Akadémia nyerte a leányok juniorbajnokságának döntőjét, harmincegy ponttal felülmúlva a Vasas Akadémiát. A bronzérmet, kétszeri hosszabbítás után, a Csata DSE szerezte meg a PEAC ellenében.

Lakner Gábor Szépen megtelt a Novomatic Aréna lelátója a leányok juniorbajnokságának fináléjára, amiért meg is dolgozott a két résztvevő. A házigazda Soproni Darazsak Akadémia és a Vasas Akadémia is meggyőző fölénnyel nyerte addigi mérkőzéseit a sorozat nyolcas döntőjében, így érdekes összecsapásra volt kilátás. A várt csata azonban mindössze percekig tartott. A soproniak – parádés játékkal – állva hagyták a Vasast, szinte minden szögből betaláltak, a szigorú védekezésük ellen pedig nem volt ellenszer. Már az első negyed után huszonegy ponttal vezettek (32-9), amit a nagyszünetig harmincra tornáztak fel (52-22). A rendkívül magas színvonalú játékot nem tudta még egy teljes félidőn át tartani a hazai csapat, így bár vezetett már negyven ponttal is (70-40), a Vasas képes volt kozmetikázni az eredményt.
Sopron-Vasas
Sopron-Vasas
Az utolsó szakaszban a soproniak cseresora volt a pályán, hogy aztán a közönség vastapsa közepette visszajöjjön az az ötös, amelyik a legeredményesebben szerepelt. Böröndy Dominika 14, Weninger Virág 27, Kocsis Fanni 11, Dubei Debóra 15, Bakó Patrícia 12 ponttal vette ki a részét a sikerből. A túloldalon mindössze Bernáth Réka és Mérész Beatrix dobott legalább 10 pontot. A végeredmény 91-60 lett. A hangszórókból felcsendült a „We Are the Chamipons”, a győztes együttes levágta a hálókat a két gyűrűről, csupán abból lehetett tudni, hogy nem a felnőttcsapat bajnoki címét ünneplik Sopronban, hogy pezsgő helyett ásványvízzel locsolták egymást a játékosok. „Igazi csapatmunka folyt egész évben. Egyesületünk minden edzője és játékosa kellett a sikerhez. Büszke vagyok a lányokra, és arra, hogy az edzőjük lehetek” – nyilatkozott a győztes mester, Horváth József. „Gratulálok a Sopronnak, ma ennyivel jobbak voltak, megérdemelték a győzelmet – kezdte sportszerűen az értékelést a Vasast irányító Krvivacsevics Dragoljub. – Ugyanakkor én is elégedett vagyok a csapatommal. A szezon során, egészen az utolsó mérkőzésig jól védekeztek, látszott a játékunkon, mit akarunk csinálni. Sajnos, Aho Nina sérülés miatt hiányzott, ami ma látszott is a játékunkon. Fontos, hogy a korosztálynál fiatalabb játékosaink folyamatosan fejlődnek, meghatározó elemei a gárdának, ami szép jövőképet fest nekik.” A bronzérem sorsa hatalmas küzdelemben dőlt el, negyvenpercnyi játék alatt nem bírt egymással a Csata DSE és a PEAC. Az 51-51-gyel zárult rendes játékidőt követően jöhetett a hosszabbítás, amelynek a végén még nem hirdettek győztest: 56-56-tal zárult az első öt perc, így jöhetett a második ráadás. Abban már a Csata DSE volt határozottabb, végül 69-63-ra nyert, és megszerezte a harmadik helyet. „Gratulálok a Csatának, gigantikus küzdelemben ma ők diadalmaskodtak. Nagyon sajnálom, azt gondolom, az egész éves teljesítményük alapján megérdemelték volna a lányok a bronzérmet. A lehetőségeinkhez mérten felkészültünk az ellenfelünkből, de a szerencse ma elpártolt tőlünk” – foglalta össze az ötven perc tanulságait a pécsiek edzője, Imreh Ajtony. „Szinte komplett kadetcsapattal az volt az év eleji célkitűzésünk, hogy a két döntős mögött megszerezzük a bronzérmet. A cél teljesítve, gratulálok a lányoknak” – tette hozzá a Csata DSE edzője, Tursics Sándor. Az ötödik helyet a győri Széchenyi KA szerezte meg, miután egyetlen ponttal, 78-77-re legyőzte a Kecskeméti KA együttesét. A hetedik helyért rendezett mérkőzésen a Százhalombattai KSE 56-41-re nyert a Szeged KE ellen.

KIEMELT LEÁNY JUNIORBAJNOKSÁG, DÖNTŐ, SOPRON Végeredmény: 1. Soproni Darazsak Akadémia, 2. Vasas Akadémia, 3. Csata DSE, 4. PEAC-KA Pécs, 5. Széchenyi KA, 6. Kecskeméti KA, 7. Százhalombattai KSE, 8. Szeged KE Különdíjasok: A döntő legértékesebb játékosa: Weninger Virág (Soproni Darazsak Akadémia) A torna legértékesebb játékosa: Gereben Lívia (Kecskeméti KA) Gólkirálynő: Gereben Lívia (Kecskeméti KA) Legjobb lepattanózó: Török Ágnes (Széchenyi KA) Az All Star-csapat: Lelik Réka (Csata DSE), Weninger Virág (Soproni Darazsak Akadémia), Dubei Debóra (Soproni Darazsak Akadémia), Juhász Dorka (PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs), Tóth Tímea (Vasas Akadémia) A csapatok legjobbjai: Kocsis Fanni (Soproni Darazsak Akadémia), Solymosi Noémi (Vasas Akadémia), Boros Dorka (Csata DSE), Szűcs Lilla (PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs), László Boróka (Széchenyi KA), Gereben Lívia (Kecskeméti KA), Lendér Lilla (Százhalombattai KSE), Jáhni Zsófia (Szeged KE)