UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-03-18 23:44

Sógornőverés

Sikerrel kezdte meg világbajnoki selejtezőjét a női U20-as kézilabda-válogatott, miután a heteseket magabiztosan értékesítő, s összességében tizennégy gólig jutó Szabó Laura vezetésével 36-29-re legyőzte Ausztriát. A presztízsmeccs szombaton következik, a házigazda Izland ellen.

reb Mit is mondott ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edző? A junior női kézilabda-válogatott tavaly előbb egy, majd tíz góllal győzte le idegenben Ausztriát, az a kérdés, hogy az izlandi vb-selejtezőn melyik arcát mutatja a két csapat.
szabo_laura_cseh03
szabo_laura_cseh03
A tréner péntek esti, meccsértékelő szavai arra engedtek következtetni, hogy a „sógornők” a szebbik, a mieink pedig a kevésbé előnyös oldalukkal rukkoltak elő, hiszen az első játékrészben fej-fej mellett haladtak, de a félidőben is már 16-13-ra vezetett a magyar társulat. Az edző beszámolója szerint az első harminc perc végén és a második elején ritmust váltottak, akkor sikerült leszakítani az ellenfelet. A végére pedig már mindenki pályára léphetett, és úgy alakult ki a 36-29-es végeredmény. „A vártnál nehezebb meccset játszottunk, ügyesen kézilabdáztak az osztrákok, akiknek az első sora erős, részben mert három felnőttválogatott játékost is felvonultathat – így ifjabb Kiss. – Szabó Laura extrát nyújtott, minden hetest értékesített, és a posztjáról, beállóból is betalált." Szombaton magyar idő szerint délután háromtól Izland ellen játszik a válogatott. „A mérkőzésünk kezdete előtt megnéztük a meccsüket a fehéroroszok ellen. Remek csapat, azt gondolom, hogy a csatánk dönt az első helyről, igaz, az osztrákok ellen mindenkinek meleg lesz a pite. Mindenesetre nekikrontunk, a legjobbakként akarjuk kiharcolni a részvételt a világbajnokságra.”

JUNIOR-VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, HAFNARFJÖRDUR (IZLAND) MAGYARORSZÁG-AUSZTRIA 36-29 (16-13) Játékvezetők: Lidacka, Lesiak (lengyelek) MAGYARORSZÁG: Gercsó, Mistina (kapusok), Bouti 2, Csala 1, Faluvégi D. 1, Ferenczy, Gerháth, Hámori 3, Hársfalvi 3, Hornyák B. 1, Katona 3, Monori 5, Pásztor 1, Pintér, Puhalák 1, Szabó L. 14 (10). Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd AUSZTRIA: Fritz-Castro, Hirsch (kapusok), Berlini 2, Failmayer 4 (1), Huber 4, Kovács P. 5 (1), Krautwaschl 2, Magg 1 (1), Mittendorfer 1, Öller, Posch 1, Reiss 1, Stanic 4, Topic 4 (1). Szövetségi edző: Gódor Mihály Kiállítások: 4, ill. 8 perc Hétméteresek: 10/10, ill. 5/4 A csoport másik mérkőzésén: Izland–Fehéroroszország 32-21 (11-10)

A további program: Március 19., szombat: Izland-Magyarország 15, Ausztria-Fehéroroszország 17 Március 20., vasárnap: Ausztria-Izland 12, Magyarország-Fehéroroszország 14 A csoport első két helyezettje szerez részvételt az oroszországi U20-as világbajnokságra.