UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2016-03-18 19:08

Túl a nehezén?

A magyar válogatott két legerősebb csoportellenfelével találkozott az U17-es tollaslabda Európa-bajnokság csapatversenyében. Csehország könnyebben, míg Oroszország nagy csatában múlta felül fiataljainkat.

L. G. Két vereséggel kezdte meg szereplését a magyar válogatott az U17-es tollaslabda Európa-bajnokság csapatversenyében. A lengyelországi Lubinban rendezett Eb nyitányán Csehország viszonylag simán, 4-1-re győzött a mieink ellen. A Pápai Balázs, Sándorházi Vivien vegyes páros és a fiú egyesek között induló Szenjai Balázs is kétszettes vereséget szenvedett. Madarász Réka 2-0 után szépített ugyan a leány egyesek mérkőzésén, de már a fiú párosok összecsapásával eldőlt a meccs. A Dulcz Zsombor, Pápai Balázs kettős két szettben maradt alul, zárásként a Madarász Réka, Sándorházi Vivien leány párosunk háromszettes csatában kapott ki. tollasA folytatás nagyobb izgalmakat hozott, hiszen Oroszország ellen nagy csatát vívott a csapat. Sándorházi Vivien három szettben győzött, majd Pytel Gergő ugyanannyiban szenvedett vereséget. A Karsai Anett, Madarász Réka leánypáros hatalmas küzdelemben alulmaradt, és miután a Dulcz Zsombor, Pápai Balázs páros nem tudott komoly ellenállást tanúsítani, újabb vereséget szenvedett a csapat. A Madarász Réka, Szenjai Balázs vegyes páros azonban korántsem adta fel a küzdelmet, a szépítésnek köszönhetően a mérkőzést csak 3-2-re nyerték az oroszok. A csoport többi csütörtöki mérkőzésén Ukrajna 4-1-re nyert Norvégia ellen, Csehország pedig még annál is jobban: 5-0-ra kiütötte a norvégokat. Pénteken a magyar válogatott szabadnapos volt, így a játékosok megfigyelhették, amint Oroszország is 5-0-val mossa le Norvégiát, valamint Csehország kicsit küszködve 3-2-re győz Ukrajna ellen. Az eredmények alapján a két legerősebb csoportellenféllel már találkozott válogatottunk, így szombaton nagyobb esély nyílik mérkőzést nyerni. Holnap 10 órakor Norvégia, 18-kor pedig Ukrajna legjobbjai lesznek az ellenfelek.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, LUBIN (LENGYELORSZÁG) Csapatverseny, 8. csoport Csehország–Magyarország 4-1 Oroszország–Magyarország 3-2