UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2016-03-21 22:38

Karcsú nap Lubinban

Pytel Gergő sikerrel vette a fiúk egyes versenyének első körét a lubini U17-es tollaslabda Európa-bajnokságon. Szenjai Balázs, illetve a Pápai Balázs, Sándorházi Vivien alkotta vegyes páros búcsúzott a viadaltól.

UP-info A csapatverseny döntőjével indult a hétfő a lubini U17-es tollaslabda Európa-bajnokságon. Az aranyéremért a dánok és az angolok küzdöttek meg, igaz, utóbbinak csekély esélye nyílt annak megszerzésére. Az esélyes dánok a vegyes páros és a fiúk egyes meccsét is magabiztosan nyerték, az angolok csupán a lányok egyes összecsapásán tudtak szettet rabolni, de ez kevés volt a végső győzelemhez. A dánok 3-0-val szerezték meg az Európa-bajnoki címet.
A dánok nyerték a csapatversenyt Forrás: Badminton Europe
A dánok nyerték a csapatversenyt Forrás: Badminton Europe
A magyarok mindezt a lelátóról nézhették végig, hiszen az egyéni verseny programja csak háromkor kezdődött. A fiúk mezőnyében Pytel Gergő és Szenjai Balázs is ütőt ragadott a 128 között, előbbi két sima szettben múlta felül a fehérorosz Vladiszlav Ziljanint, utóbbi azonban hatalmas csatában, döntő szettben alulmaradt a német Matthias Kicklitz-cel szemben. Pytel a 64 között a szlovén Gasper Kriveccsel mérkőzik. A lányok, Madarász Réka és Sándorházi Vivien kedden kezdi meg egyesben a versengést, ahogy a párosok is. Vegyes párosban ellenben Pápai Balázsnak és Sándorházi Viviennek már véget ért a viadal, miután a 64 között sima vereséget (21-8, 21-5) szenvedtek a német Lukas Resch, Miranda Wilson kettőstől. A részletes eredmények és a program ITT megtekinthető.