UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-04-20 20:13

Mozgalmas szünnap, videókban is elbeszélve

Edzéssel, túrázással, közös filmezéssel és pihenéssel telt a szerdai szünnap az U18-as jégkorong-válogatottnak Asiagóban. A fiúk gondolatai azért már az olaszok elleni meccsen is jártak.

Kiküldött munkatársunk, Pusztai Viola jelenti Asiagóból Nem telt tétlenül az U18-as divízió I/B csoportos világbajnokság szerdai szünnapja a magyar csapatnak. A fiúknak annak ellenére korán kellett kelniük, hogy kedden 6-2-re legyőzték Ukrajnát, és jutalomként este pizzázni mentek.
Edzés után túrázni ment a csapat
Edzés után túrázni ment a csapat
Nem is másztak ki könnyen az ágyból, valaki még a reggelit is kihagyta. Ami pedig nagy szó a mindig éhes fiatalok életében. De nem volt mit tenni, fél nyolckor várta őket az asiagói jégcsarnokban a csapatfotózás, majd az edzés. Ami nem volt az igazi, mondja Fodor Szabolcs edző, de azt mindjárt a tréningen megbeszélték a fiúkkal, hogy nemcsak a meccseken, de az edzéseken is végig koncentráltnak kell lenniük. Íme, az edzés után készült interjúk: A délután a kikapcsolódásé volt. Ebéd után az edzők túrázni vitték a csapatot a közeli hegyes-dombos vidékre. A séta vidáman telt, amit közös filmezés követett: a választás a Megdönteni Hajnal Tímeát című magyar vígjátékra esett. Bár az esti programban az eredeti tervek szerint bowlingozás szerepelt, az a csütörtöki olasz meccs előtti regenerálódás érdekében elmaradt. Ezt csak részben bánták a fiúk, ők is egyetértettek a szakmai stábbal: a szórakozás helyett a pihenés az első. Szigeti Ákossal Asiago főterén az olasz kisvárosról, a csapategységről és a hokiról beszélgettünk: A magyar válogatott csütörtök délelőtt edzésen vesz részt, a házigazda olaszokkal este fél kilenctől játszik.

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Hétfői eredmények: Magyarország‒Koreai Köztársaság 6-2, Ukrajna‒Szlovénia 3-1, Japán‒Olaszország 3-2 Keddi eredmények: Magyarország‒Ukrajna 6-2, Japán–Korea Köztársaság 1-0, Szlovénia–Olaszország 4-2 Április 21. (csütörtök): Magyarország‒Olaszország 20.30 Április 22. (péntek): Magyarország‒Japán 16.00 Április 24. (vasárnap): Magyarország‒Szlovénia 17.00

A mérkőzések élőben ITT követhetők.