UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-04-21 22:43

Majdnem-siker

Egy-egy végtelenül sima és rendkívül szoros vereséget hozott a harmadik nap az U14-es jégkorong-válogatottnak a pozsonyi World Selects nemzetközi tornán: Finnország, illetve a norvég Salming együttese bizonyult jobbnak.

UP-info A keddi, lettek ellen aratott 4-2-es siker óta nem örülhetett győzelemnek az U14-es jégkorong-válogatott Pozsonyban, s bár a harmadik nap sem hozott sikert, a szétlövéssel elveszített mérkőzéssel legalább egy pont került a zsákba a World Selects nemzetközi tornán.
hoki_szombathelyi_beata
hoki_szombathelyi_beata
Ha a szerdai két vereséget követően azt hittük, azokhoz hasonlóan keserű pillanatok nem várnak Jánosi Csaba együttesére, tévedtünk, hiszen Finnország legjobbjai ellen csupán nyomozták a pakkot a fiúk. Az északiak már a 4. percben betaláltak, az igazi „mészárlás” azonban a második felvonásban következett (a viadalon két „harmadból”, azaz félidőből áll minden meccs), amikor is ötöt vágtak a magyaroknak. A 7-0-s vereséget gyorsan el kellett felejteni, mert este újabb összecsapás várt az ifjakra. A teljes mérkőzést itt nézheti meg: A magyarok mellett szól, hogy duplán mély gödörből álltak talpra, és vívtak kiélezett küzdelmet a norvég Salming ellen. Kétszeresen mély, mert a nagy különbségű vereséggel a lábakban „hidegzuhanyt” vettek, ugyanis az ellenfél már a 7. percben 3-0-ra vezetett. Ennél csak az volt sokkolóbb, hogy az első gólhoz csupán 23 másodperc kellett! Mielőtt bárki beletörődött volna, hogy újabb csúnya pofonba szalad bele a társulat, Hódi Krisztián és Schlekmann Márk még az első játékrészben szépített, majd a szünetet követően Schlekmann révén egyenlített is az együttes, így következhettek a büntetők. Bár a rendes játékidőben még volt ereje a csapatnak, a a szétlövésre már nem maradt, így ötödik mérkőzésén a negyedik vereségét szenvedte el. Íme, a majdnem megnyert meccs: A magyarok további menetrendje még nem készült el, amint megtörtént, beszámolunk róla. A részletes program, az eredmények és a csapatokkal kapcsolatos információk ITT megtalálhatók.

U14-ES WORLD SELECTS NEMZETKÖZI TORNA, POZSONY Keddi eredmény: Magyarország–Lettország 4-2 Szerdai eredmények: Magyarország–Szlovákia 1-6, Magyarország–Nyugat-Kanada 1-6 Csütörtöki eredmények: Magyarország–Finnország 0-7, Magyarország–Salming Hockey Elite (norvég) 3-4 (büntetőkkel)