UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-04-23 16:12

Vidám szombat, világbajnokokkal

Vidáman indult a nap Asiagóban az U18-as jégkorong-válogatottnak. Az újdonsült világbajnokok – és feljutók! – a szombati szünnapon játékos edzésen vettek részt, majd a kikapcsolódásé volt a főszerep.

Kiküldött munkatársunk, Pusztai Viola jelenti Asiagóból Hogy mi a világbajnok magyar csapat titka? Ezt fürkészhették a már legyőzött japánok is a szombat déli edzés közben a lelátó korlátja mögül, miközben az U18-as jégkorong-válogatott tagjai széles mosollyal az arcukon végezték az edzők által kiszabott feladatokat a jégen. Pontosabban azokat, amelyeket az egyes sorok játékosai kitaláltak. A divízió I/B csoport világbajnoki címének birtokában ugyanis játékosabb tréningen vettek részt a fiúk, amit szemmel láthatóan nagyon élveztek. Például fogadhattak arra, hogy melyik kapus nyeri a gyorskorcsolyaversenyt, s aki veszített, annak természetesen nem pénzt kellett betenni a közösbe, hanem nyomhatta a fekvőtámaszokat.
Vidáman telt a szombati edzés Asiagóban
Vidáman telt a szombati edzés Asiagóban
De most még azok is jól estek... Mielőtt bárki azt hinné, hogy az elégedettség szele lengi körül a csapatot, az nagyot téved. Az aranyérmesek még mindig éhesek, és nemcsak az igazán finom olasz ételekre vágynak, hanem az ötödik győzelemre is. „Mindenkin felszabadultságot éreztem a mai edzésen, leesett a teher a vállunkról, de vasárnap vár még ránk a szlovénok elleni mérkőzés, azt is meg akarjuk nyerni – mondta Szécsi Patrik, a magyar együttes védője már a levezető foci alatt. – Eddig a vb-cím motivált minket, most pedig az, hogy hibátlan mérleggel zárjuk a tornát, így egészen biztosan fel tudunk pörögni a zárómeccsre is.” A fiúk szerint a szlovénok technikásak, gyors hokit játszanak, de fizikailag erősebb a magyar csapat, s ez lehet a kulcsa a győzelemnek. A soros ellenfél két győzelemmel és két vereséggel áll, a kiesés szele már nem fenyegeti. A divízió I/B csoportban való bennmaradásért az utolsó napon az olaszok és a dél-koreaiak ki-ki meccset játszanak egymással. A szombat délután a magyar csapatnak különböző közös programokkal telt: ebéd utáni bowlingozni indultak a srácok, este pedig pizzázás szerepelt az „étlapon”. És hogy választ adjunk a fentebb feltett kérdésre, miszerint mi a magyar csapat titka, az ellenfelek szerint: nos, a riválisok úgy látják, az a csapategységben rejlik. Az együttesen belüli összetartás nemcsak a mérkőzéseken, de az edzéseken, mi több, a közös focizások során is mindvégig érződött Olaszországban. Ez pedig gyorsasággal, technikai tudással, magabiztossággal párosulva sikert ért. Nem is akármilyet!

U18-AS DIVÍZIÓ I/B CSOPORTOS VILÁGBAJNOKSÁG, ASIAGO (OLASZORSZÁG) Hétfői eredmények: Magyarország‒Koreai Köztársaság 6-2, Ukrajna‒Szlovénia 3-1, Japán‒Olaszország 3-2 Keddi eredmények: Magyarország‒Ukrajna 6-2, Japán–Koreai Köztársaság 1-0, Szlovénia–Olaszország 4-2 Csütörtöki eredmények: Japán–Szlovénia 4-1, Ukrajna–Koreai Köztársaság 6-3, Magyarország‒Olaszország 7-1 Pénteki eredmények: Magyarország‒Japán 4-2, Szlovénia–Koreai Köztársaság 9-3, később: Ukrajna‒Olaszország 4-2 Április 24 (vasárnap): Magyarország‒Szlovénia (17)