UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-04-29 18:59

Győzelem a végén

Nem zárta sikerélmény nélkül a leány U15-ös jégkorong-válogatott a helsinki World Selects nemzetközi tornát. Bár az alapszakasz utolsó meccsét is elvesztette, a helyosztón legyőzte az SHD Global együttesét.

UP-info Korán keltek a leány U15-ös jégkorong-válogatott tagjai pénteken, hiszen a helsinki World Selects nemzetközi tornán már kora reggel megmérkőztek a Minnesota csapatával. Az alapszakaszban a korábbi négy meccsen nagyot küzdöttek a lányok, de nyerniük nem sikerült.
Nem távoznak Helsinkiből sikerélmény nélkül a lányok Fotó: Jasó Judit
Nem távoznak Helsinkiből sikerélmény nélkül a lányok Fotó: Jasó Judit
Ez az ötödik találkozón sem történt másképpen. A Minnesota már a harmadik percben megszerezte a vezetést, arra öt perccel később Seregély Míra válaszolt. Annak már kevésbé lehetett örülni, hogy az amerikaiak még az első félidőben kétszer a hálóba találtak, s bár Strobl Lara közvetlenül a második játékrész elején egygólosra csökkentette a különbséget, végül 5-2-re kikaptak a lányok.   Íme a mérkőzés: Az öt vereség azt jelentette, hogy a magyar válogatott az utolsó, tizenkettedik helyen végzett az alapszakaszban. Arra azonban még lehetősége nyílt, hogy ezen a pozíción javítson: a helyosztón az SHD Global együttesét kellett legyőznie. Nos, a lányok nem jönnek haza Helsinkiből sikerélmény nélkül, hiszen az észak-amerikaiak ellen már az első félidőben 2-0-ra vezettek Puskás Noémi és Tabi Eleonóra találatával. Bár a második játékrész elején az ellenfél szépített, Seregély góljával újra kétgólos lett az előny. Négy perccel a vége előtt az SHD még egyszer betalált, de ez csak ahhoz volt elég, hogy kialakítsa a 3-2-es végeredményt. A magyar válogatott így a 11. helyen végzett. Az U15-ös válogatott vezetőedzője, Buzás Nobert ezúttal nem tartott a csapattal Helsinkibe, miután feleségével gyermekük érkezését várják, így Kis András, Tarnai Gergő és Bedő Botond edzők irányításával vettek részt a rangos tornán a lányok. A szakmai stáb így értékelte a viadalon mutatott teljesítményt: „A tavalyihoz hasonlóan az idei WSI tornán is kiváló csapatokkal találkozhattunk – mondja Kis András. – Az utolsó mérkőzésen a végső erőket felszabadítva nyertünk, így egy győzelemmel zártunk. A tizenkét csapat közül az alapszakaszban játszhattunk négy olyannal, akik az első hatba kerültek. Ezek közül kettő ellen vezettünk, valamint egyszer 4-0-ról álltunk fel 4-3-ra, és csak izgalmas végjátékban maradtunk alul. A tavaly tapasztalt hátrányunk az észak-amerikai csapatokkal szemben idén is kiütközött: ellenfeleink fizikailag kerekedtek felül rajtunk. Pozitív élményt jelentett azonban a lányok technikai és taktikai érettsége, ebből a szempontból nem vagyunk lemaradva tőlük. Főleg technikailag vesszük fel velük a versenyt, taktikailag az észak-amerikai csapatoknak annyi előnyt könyvelnék el, hogy ők a jégkorongban nőnek fel és úgymond zsigerből tudnak egy- két alapvető taktikai elemet. De ebben mindenképpen fejlődtünk tavaly óta.” Az idei tornából sokat tanulhattak a lányok, többek között megismerhették az észak-amerikai hokikultúrát, milyen az, amikor minden korongért meg kell küzdeni a mérkőzés minden másodpercében. Utóbbiban maximálisan helytálltak, küzdöttek, akartak. Nem adtak ingyen semmit. A stáb mindenkinek a teljesítményével elégedett, és reméli, hogy mindenki szép élményekkel, és sok tanulsággal tér haza. Részletes eredmények ITT megtekinthetők.