UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-04-30 18:05

Hévízre jön Európa

Majdnem háromszáz ifjú érkezik Hévízre, ahol május másodikán kezdődik az ifjúsági Európa Kupa első fordulója. A rangos viadalon a csigás kategóriában háromszoros világbajnok Orosz Viktor is indul.

UP-info Szombaton reggel már Hévíz és European Cup feliratú táblákkal várták a lelkes szervezők az érkezőket a május másodikán kezdődő ifjúsági pályaíjász Európa Kupa első fordulójára. A versenyen 28 ország 273 fiatalja méri össze a tudását a kadet- és ifjúsági korosztályban.
orosz_viktor01
orosz_viktor01
Mint az a nemrég tartott sajtótájékoztatón kiderült, a városi egyesület, a Hévíz SK tavaly adta be a pályázatát a verseny megrendezésére, amelyet az önkormányzat, azaz a település egyöntetűen támogatott. A polgármester, Papp Gábor szerint ugyanis kiemelt cél a jelentős nemzetközi események szervezése. A város korábban még nem volt hasonló viadal házigazdája, így izgatottan, ugyanakkor felkészülten várja a fiatal íjászokat. A megméretésnek már tetszetős és informatív honlap is készült, és sok sportágban örömtáncot járnának azért, ami itt megvalósul, azaz a Youtube-on élőben közvetítik a versenyeket. A kupa ünnepélyes megnyitója május 2-án este hatkor kezdődik, és az indulók látványosságnak sem utolsó felvonulása a Deák téri nagyszínpad mellett ér véget. A EK-fordulón a különböző kategóriákban kilenc magyar indul. Közülük is kiemelkedik a háromszoros korosztályos világbajnok csigásíjász, Orosz Viktor.