UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-05-01 16:18

Bravúrbronz Mándokon

A mindössze 14 éves Marjanovics Annamária bronzérmet nyert a felnőtt női sakkbajnokságon. A szegedi fiatalnak a végső győzelemre is volt esélye, de a zárónapon izgalmas csatában remizett.

UP-info A 14 éves Marjanovics Annamária nagyszerűen szerepelt a felnőtt női sakkbajnokságon. A szegedi női nemzetközi mesternek az utolsó játéknap előtt még a végső győzelemre is volt esélye, végül bronzérmet akasztottak a nyakába.
Marjanovics
Marjanovics
A hétfordulós bajnokságot Mándokon rendezték meg, nyolc versenyző részvételével. Az első hely sorsa végig nyitott volt, de az már szombaton eldőlt, hogy a Gara testvérek és a 14 éves Marjanovics Annamária állhat dobogóra. A vasárnapi utolsó fordulót az élről váró Gara Anita izgalmas játszmában remizett az őt üldöző Annamáriával. A testvére, Gara Tícia szintén döntetlennel zárt Papp Petra ellen, így Gara Anita – megtartva félpontos előnyét – ötödször lett magyar bajnok. Az ezüstérmet több győzelmével Gara Tícia szerezte meg, míg a bronz Marjanovics Annamáriának jutott. A szegedi tinédzser veretlenül zárta a tornát, három győzelmet és négy döntetlent könyvelhetett el a rutinosabb ellenfelekkel szemben.

A hetedik, utolsó forduló eredményei: Gara Anita–Marjanovics Annamária döntetlen Gara Tícia–Papp Petra döntetlen Göcző Melinda–Havanecz Bianka döntetlen Szente-Varga Fruzsina–Terbe Julianna 0-1

Két 19 éves sakkozó is asztalhoz ült, Terbe Julianna egy győzelmet és három remit begyűjtve, 2,5 ponttal a hatodik helyen zárt, míg Szente-Varga Fruzsina egy sikert aratva, 1 ponttal a nyolcadik helyen végzett.

Végeredmény 1.  Gara Anita 5,5 pont, 2. Gara Tícia 5, 3. Marjanovics Annamária 5, 4. Havanecz Bianka 3,5, 5. Papp Petra 3,5, 6. Terbe Julianna 2,5, 7. Göcző Melinda 2, 8. Szente-Varga Fruzsina 1