UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-05-03 09:00

Jeles cél itt is, ott is

Ballagás, Magyar Kupa-döntő, érettségi, Final Four – a 19 éves Hársfalvi Júlia egyetlen hetét írjuk le. A Győri Audi ETO kézilabdázója elsősorban a sportfeladatokra összpontosít, de a vizsgák is foglalkoztatják, különösen a matematika.

reb Visszafogottan fogalmazva is sűrű hétvégén van túl a 19 éves balszélső, Hársfalvi Júlia. Pénteken még az osztálytársakkal énekelhette a Gaudeamus igiturt a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium ballagásán, nem sokkal később már Szigetszentmiklósra sietett, ahol klubcsapata, az Audi ETO a kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjére edzett. „Csak két éve érkeztem az iskolába, de nagyon jó társaságba csöppentem, és mindenkit megszerettem. Még nem szomorkodunk az elválás miatt, most az érettségivel vagyunk elfoglalva, júniusban viszont már biztosan nehéz lesz elbúcsúzni egymástól."
harsfalvi_julia_gyor
harsfalvi_julia_gyor
Bár Hársfalvi is készült a ballagásra, elsősorban az MK-finálé járt a fejében. Mint ismert, Ambros Martín együttese az elődöntőben 25-24-re győzte le a közelmúltban jóval méretesebb győri pofonokba is beleszaladó Ferencvárost, a döntőben pedig 33-27-tel hódolt be az Érd. „Örülök neki, hogy két kemény mérkőzést játszottunk. A hibáink előjöttek, végig koncentrálnunk kellett, de szerencsére a nehezebb helyzetekben is megőriztük a nyugalmunkat, és nagyot küzdve nyertünk. Feldob, hogy egészen jól játszottam – különleges érzés kimondani: Magyar Kupa-győztes vagyok.” Néhány nap múlva kis szerencsével és óriási munkával akár még díszesebb serleg birtokosának vallhatja magát: szombaton és vasárnap Budapesten rendezik a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, a fináléért a Buducsnoszt Podgoricát kell megverni. „Izgalommal vegyes kíváncsisággal várom életem első final fourját. Próbálok nem stresszelni, csak készülni, tenni a dolgomat. Biztosan más lesz, mint bármi, amiben korábban részem volt: óriási hangulat és feladat vár ránk.” Előbb azonban még az iskolapadban kell „holmi” érettségit végigcsinálni. Bár vasárnap elsősorban a szigetszentmiklósi diadalnak örült, a fejében már az motoszkált: időben kellene lefeküdni, mert másnap vár rá a magyar tételsor. Ezzel nem akadt gondja, ellenben a matematikától már kicsit tart. Ha csak fele olyan jól megy neki, mint a kézilabda a pályán, a matek sem foghat ki rajta.