UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Súlyemelés

2016-05-03 17:47

Régi-új kapitány

Utánpótlás-kapitány váltja az utánpótlás-kapitányt: a mostantól a felnőttek mellett dolgozó Gyurkovics Ferenc helyére az eddig a legfiatalabbakért felelő Likerecz Attila került.

UP-info A hazai súlyemelő-szövetség elnöke, Dobos Imre arról tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy az eddig a közvetlen utánpótlást irányító Gyurkovics Ferenc váltja a felnőttek mellett decembertől ideiglenes kapitányként dolgozó Haragos Attilát. Gyurkovics ugyan még aktív, de a nemzeti csapatban versenyzőként már nem szerepel.
likerecz_attila
likerecz_attila
Távozásával az utánpótlás-kapitányi poszt üresedett meg: nem sokáig, hiszen a helyére az eddig a legfiatalabb korosztályért felelős Likerecz Attila került. A súlyemelőterembe először 1989-ben látogató, egykori versenyzőt az édesapja, Likerecz János ismertette meg a sportággal, s már gyermekkorában megfogta a mozgás. Mestereként apja sokat követelt, de hálás neki, mert neki  is köszönhetően ért el szép eredményeket. Három aranyérmet szerzett az 1997-es serdülő Európa-bajnokságon, egy évre rá a juniorok között bizonyult a kontinens legjobbjának, 1999-ben pedig junior vb-ezüstérmet akasztottak a nyakába (a róla készült portrét itt nézheti meg). Doppingvétség és eltiltás árnyékolta be a pályafutását, amelyet korán, 2001-ben fejezett be, azóta foglalkozik edzősködéssel. Egymás után háromszor választották az év trénerének. A testvére, Likerecz Gyöngyi ötödik helyet szerzett a 75 kg-os súlycsoportban a 2000-es olimpián, amellett világ- és Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet.