UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2016-05-04 17:19

Nincs megállás

A vasárnap a kisöbű szabadpuska 60 méteres számában begyűjtött elsőségét követően a 3x40 lövéses összetett versenyben új korosztályos világcsúccsal győzött a sportlövő Péni István a juniorok suhli Világ Kupa-viadalán.

UP-info Néhány nappal ezelőtt a hó, a szél és a fagy sem állította meg a 19 éves Péni Istvát, hogy a junior sportlövők frissen útjára indított Világ Kupa-sorozatában aranyérmet szerezzen a kisöbű szabadpuska 60 méteres számában Suhlban.
A kedden a légpuska 10 méteren begyűjtött bronzérmet követően a szerda újra a legfényesebb sikert hozta el neki: junior-világrekorddal diadalmaskodott a 3x40- lövéses összetett számban. Ahogyan edzője, Kissné Oroszi Edit elmondta, ismét kellemetlenül csípős, 6 Celsius fokos időjárásban ragadtak fegyvert az indulók, de Péni minden zavaró körülmény ellenére 1168 körös eredménnyel megnyerte az alapversenyt. A fináléban sem akadt vetélytársa, ugyanis 458,6 körrel a legjobbnak bizonyult: az eredménye új juniorvilágcsúcs. A versenyző így értékelte a napját: „Nagyon örülök az eredményemnek, bár úgy érzem, sokkal több van bennem. Az időjárás fogott vissza: ma is nagyon hideg volt, és több irányból fújt a szél. Piszkosul nehéz két és fél órán keresztül öt fokos hűtőben versenyezni... A téli vadászcuccaimból előkerült néhány hasznos dolog, de sok holmit nem aggathatunk magunkra. Mindenesetre a világcsúcs fantasztikus érzés.” Összetettbeli sikere azért is örvendetes, mert a légpuska mellett ebben a számban indul a riói játékokon.