UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-05-07 23:34

Oda a feljutás

Háromgólos vereséget szenvedett az U19-es floorball leányválogatott a Kanadában zajló B divíziós világbajnokság elődöntőjében. A magyar lányok két góllal is vezettek, a mérkőzés azonban 5–2-es német sikerrel zárult.

Majer Dániel Felfokozott várakozásokkal készülhetett a Németország elleni találkozóra válogatottunk, csoportelsőként, két győzelemmel, kapott gól nélkül masírozott ugyanis az elődöntőbe a kanadai Belleville-ben zajló B divíziós világbajnokságon. Ellenfelünknek sem volt sokkal rögösebb az oda vezető útja, de az előző napon megszenvedett Kanada 5-4-es legyőzésével. Az eddig megszokottak szerint kora délután hangzott fel a kezdést jelző sípszó a Quinte Sports Center B jelű pályáján, 121 néző jelenlétében. Kicsit kevesebb, mint három percet kellett várni az első gólra, amelyet ugyan a németek lőttek, csakhogy a saját kapujukba. Az már a legelejétől látszott, hogy ezúttal nem várható diadalmenet, Németország felveszi a kesztyűt. A harmad végén ennek ellenére kétgólosra duzzadt az előny, Kelemen Anikó csapatkapitányhoz méltóan értékesítette a kiharcolt büntetőt.
Ezúttal a németek örültek Forrás: IFF (flickr.com)
Ezúttal a németek örültek Forrás: IFF (flickr.com)
A második játékrész elején Derya Gokmen jelezte német részről, hogy közel sem lesz ez annyira egyszerű, mint Ausztria és az Egyesült Államok ellen, és szépített. Érdemes megjegyezni, hogy az eddigi két találkozónkon mindkét ellenfél kisebb kerettel rendelkezett, a németek azonban ugyanakkora létszámmal érkeztek, mint a mieink. Nem használt a figyelmeztetés, Vanessa Weikum immár a harmadik harmad elején egalizált, Charlotte Russel a 48. percben pedig a lányok bánatára megszerezte a vezetést. Egy perccel később visszajöhetett volna a meccsbe a csapat, Kelemen helyett ezúttal Fodor Eszter vezethetett a kapusra büntetőt, de kihagyta. Ahogy az lenni szokott, az elszalasztott lehetőséget kihasználta az ellenfél, kétgólosra nőtt a német előny. A magyar válogatott ezután sem adta fel döntőről szőtt álmait, egymást biztatva futottak az eredmény után a lányok. Többnyire a német ütőkön körbejáró labda után is futottak, ellenfelünk labdatartásra törekedett. A kegyelemdöfést Theresa Beppler-Alt vitte be három perccel a találkozó vége előtt, beállítva az 5-2-es végeredményt. A mérkőzés legjobb magyarjának Stipsicz Orsolyát választották. Nem sok ideje lesz bánkódni a magyar lányoknak, magyar idő szerint vasárnap délután a harmadik helyért játszanak a Kanada–Egyesült Államok elődöntő vesztesével.

Jaczkó Róbert, a szövetség főtitkára értékel: „Már az elején látszott a látszott a fáradtság a lányokon, és ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre szembetűnőbb lett. Ki kell mondanunk, hogy a németek fizikálisan felkészültebbek. Vezettünk ugyan két góllal, de támadásból akkor sem tudtunk betalálni, mivel az egyik öngól volt, a másikat büntetőből értük el. Biztosan sokat számított volna, ha 3-2-es német vezetéskor sikerül belőni a büntetőt. A harmadik helyért játszunk, valószínűleg ismét az amerikai válogatottal, amelyet egyszer már megvertünk a csoportban. Várhatóan nem lesz könnyű a 16-18 éves lányokat felrántani a padlóról, de bízunk a szövetségi kapitányban.”