UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-05-08 16:42

Újvárosi arany(bel)harc

Jakab Noémi három, Halász Dóra két aranyérmet nyert a junior leánytornászok országos bajnokságán. Az ifjúságiak versenyen kívül, Eb-válogatón léptek a szerekhez a Központi Tornacsarnokban rendezett felnőtt országos bajnokságon.

Pusztai Viola Dunaújvárosi belharcot hozott a junior leány tornászok országos bajnoksága. A Dunaferr két versenyzője, Jakab Noémi és Halász Dóra egymás között osztotta el az aranyérmeket, sőt, ezüst is csak ugrásban jutott más egyesület sportolójának. A viadalt, amelyen öt tornász indult ‒ az előző szezonban előfordult, hogy csak egy lány állt a szerekhez, részben sérülések miatt ‒ péntektől az országos felnőttbajnokság keretében rendezték meg a Központi Tornacsarnokban. Az egyéni összetett Jakab nyerte 50.700 pontot szerezve, mögötte Halász 46.700, a Haladás színeiben pedig Tömböl Boglárka 45.200 pontot gyűjtött.
A két dunaújvárosi éremgyűjtő: Jakab Noémi (balra) és Halász Dóra Forrás: Dunaferr
A két dunaújvárosi éremgyűjtő: Jakab Noémi (balra) és Halász Dóra Forrás: Dunaferr
A szerenkénti döntőkben is jellemzően a három tornász állt fel a dobogóra. Kivéve az ugrást, amelynek döntőjében Jakab nem volt érdekelt. Ezen a szeren Halász nyert a két szombathelyi lány, Németh Boglárka és Tömböl előtt. Gerendán ugyancsak ő diadalmaskodott, Jakabot és Tömbölt megelőzve. Talajon és felemás korláton Jakab egyaránt meggyőző fölénnyel nyert, Halász mindkettőn a második helyet szerezte mg Tömböl előtt. A felnőtt országos bajnokság első napján az ifjúsági fiúk és a lányok is versenyen kívül álltak a szerekhez. Az Eb-válogatónak számító viadalon az erősebbik nem egyéni összetettjét a korosztályos ob és a nemzetközi Budapest-kupa után ismét Boncsér Krisztián nyerte, megelőzve Csorvási Somát és Kiss Balázst. Puskás Jenő, a fiúk kapitánya csak a május 25-én kezdődő berni Európa-bajnokságra való elutazás előtti napokban jelöli ki az ötfős csapatot. Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány ellenben már hétfőn megnevezi az Eb-résztvevőket, a válogató eredményeit is akkor hozza nyilvánosságra. Érdemes megemlíteni, hogy az elsőéves felnőtt, 15 éves Kovács Zsófia ‒ aki nemrég olimpiai kvótát szerzett Magyarországnak ‒ izomsérülése miatt csak felemás korláton mutatta be a gyakorlatát, amelyen végül el is nyerte a bajnoki címet. A részletes eredmények megtekinthetők a szövetség honlapján: ITT